Най-големите банки в САЩ се очаква да спечелят по-високи печалби

...
Най-големите банки в САЩ се очаква да спечелят по-високи печалби
Коментари Харесай

Печалбите на банките в САЩ се увеличават, тъй като очакванията нарастват за по-малко намаления на лихвените проценти от Фед

Най-големите банки в Съединени американски щати се чака да завоюват по-високи облаги от кредитния си бизнес от предстоящото тази година, защото става по-вероятно Федералният запас да направи единствено умерени съкращения на референтните лихвени проценти.

През последните две години огромни банки като JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup и Wells Fargo таксуваха повече за заеми в крачка с повдигането на лихвите от Фед, без да минават върху цялостното нарастване за вложителите.

Банките предизвестиха вложителите през януари, че тези облаги от кредитиране — по този начин нареченият чист приход от лихви — ще намалеят през 2024 година с упованията за няколко понижения на лихвите и пренасяне на спестителите пари към депозитни сметки с по-високи заплащания, което би засегнало маржовете на облагите на банките.

Но вероятностите за огромните банки се усъвършенстваха, защото в този момент пазарът чака единствено Фед да направи сред две и три понижения на лихвените проценти в течение на 2024 година от настоящия им 23-годишен връх...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР