Най-доброто място за пенсиониране е хладно през цялата година и

...
Най-доброто място за пенсиониране е хладно през цялата година и
Коментари Харесай

Исландия – най-добрата за пенсиониране страна

Най-доброто място за пенсиониране е хладно през цялата година и има към 19 часа мрачевина всеки ден през зимата, написа Яху Файнанс.
Исландия е страната преди всичко измежду 44 развити страни по благоденствие на пенсионерите. Това демонстрира седмия годишен световен пенсионен показател, оповестен от Natixis Investment Manager. Съединени американски щати отива по-долу с две места до 18-о място. Трите най-хубави страни са Швейцария на номер две и Норвегия на номер три.
Проучването изследва категориите за здраве, материално благоденствие, финанси и качество на живот и открива, че едва обитаемата островна страна в Северния Атлантически океан заслужава най-високото отличие.
Факторите, намаляващи рейтинга на Съединени американски щати, включват възходящ дял на пенсионерите към работещите възрастни - наклонност, която акцентира финансите на общественото обезпечаване и медицинските грижи - възходящо икономическо неравноправие, по-нисък резултат за благополучие и по-ниска дълготрайност на живота, макар високите разноски за опазване на здравето.
Съединени американски щати също мъчно се оправя с демографските провокации. Според отчета Япония, която е класирана като номер 23, води всички страни по високия дял на пенсиите, висока дълготрайност на живота, съчетана с ниска раждаемост.
Предвижда се частта от популацията на възраст 65 и повече години да нарасне от 28% сега на 38% през 2065 година и при липса на промени в политиката тази наклонност ще докара до високи обществени осигуровки и в допълнение увеличение на обществения дълг, се показва в отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР