Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за
Коментари Харесай

Гришо: Има и спадове в спорта

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за няколко дни след края на сезона и даде извънредно изявление за бТВ.

" В Исландия беше доста друго. Решихме за първи път да създадем такова премеждие с родителите ми, беше неповторимо. В края на всяка година гледаме да си създадем отмора единствено ние тримата, да прекараме време дружно, защото програмата ми е доста натоварена. Бях оставил телефона встрани, искахме да прекараме малко време в разнообразни завършения. Всяко прекарване беше друго от другите. Винаги гледаме да имаме 2-3 дни единствено за нас. Когато сме дружно, си приказваме за нещата, които сме пропуснали. Споделям с тях, само че те от време на време се въздържат от препоръки. Винаги виждам да взема нещо от тях, те са ми дали толкоз доста. Повече ги следя, в сравнение с да желая препоръки ", призна Гришо.

" 10 години към този момент съм в тура, имах положителни достижения като цяло, само че мога доста повече. Тази година се контузих първоначално, което не беше добре за мен, само че това е спортът. Когато си вътре, е доста мъчно да погледнеш извън, по тази причина задавам въпроси на хората към мен, на околните, с цел да знам по какъв начин ме виждат. Когато бях 78-и, въобще не си мислех, че мога да завърша годината по този метод. Плюсът в тениса е, че имаш всяка последваща седмица. Два шампионата обърнаха цялата година и приключих на едно положително равнище. Надявам се, че повече няма да има такива спадове, само че в спорта не си застрахован ", добави международният №20. През 2017 година той приключи като №3, а предходната - като №19.

" Мотивират ме работата, дисциплината, даже когато бях 78-и. Тогава беше още по-трудно, тъй като всеки мач ти се коства като безкрайност. Понякога получаваш попътен вятър и в края на годината бях доста благополучен от това. Когато лежах в болница и бях 4-5 седмици встрани, имах моменти на негативизъм. Дори и най-позитивните хора имат моменти на негативизъм. Тяхната мощ е, че намират позитивизъм в този негативизъм. Събуждаш се и започваш отначало.

Имах поддръжка от обичаните хора, само че и държах една отдалеченост. Така всеки ден ставах все по-близък със себе си, тъй като влезеш ли на корта, си самичък. Тази година научих повече неща отвън корта, в сравнение с него. Трябваше самичък да върша неща, които нямат нищо общо със спорта.

Станах по-търпелив. Винаги съм себе си, просто от време на време съм по-емоционален. Играта в днешно време е доста ментална, не желая да укривам страстите си, а да бъда себе си ", разкри още Димитров, който не бърза да избере новия си треньор. " Не би трябвало да оставяш никой да управлява играта и мислите ти. В момента, в който някой пробва да те сложи като птичка в клетка, това е най-лошото, което може да се случи на един играч. Трябва да си свободен и да твориш. " С Радек Щепанек искахме да забележим дали нещата ще потръгнат. Андре Агаси е до нас, той е специфична персона за мен. Трудно ми е да го обясня като човек, и като треньор. В най-деликатните моменти можеш да разчиташ на него. При него е по този начин - в случай че не искаш отговор, не му задавай въпрос. Връзката ни е доста над тениса. "

Двукратният Спортист №1 на България разяснява с усмивка възгласа " Мачкай, Гришо! ": " Понякога ми става доста прелестно да го чуя, изключително когато съм на другата част на света. Интересно е и доста го правя оценка. На всеки шампионат има български флагове, което ме прави пъклен горделив. Българин съм и постоянно съм играл за България. В България се усещам особено, въздухът е друг. Искам да се прибирам по-често, само че програмата не ми разрешава. Програмата разрешава да играя за националния тим в новия шампионат. Винаги съм играл за България, постоянно съм се опитвал да върша най-хубавото за България. Този шампионат е за първа година и сигурно ще е забавно ", разгласи Гришо и призна, че сега няма половинка до себе си: " Тази година не съм мислил за обич, имах доста премеждия и фокусът ми беше другаде. За момента нямам половинка. Искам да бъда татко, за какво не? Ако годините не престават като тази, ще ми е малко мъчно. Аз самият не знам къде желая да пребивавам сега. Искам да науча децата си на работа, на дисциплинираност и да бъдат себе си. ", добави той и показа още, че когато е надалеч от родината, най-вече му липсва българската храна и " пържолите на мама ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР