Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от Мастърс турнира в

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от Мастърс турнира в
Коментари Харесай

Алкарас - Димитров 6:1, 6:3: Световният №1 отстрани българина на 1/8-финалите в Париж

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от " Мастърс " шампионата в Париж след загуба от Карлос Алкарас - 1:6, 3:6 в среща от осминафиналите. Двубоят на централния корт в Accor сцена продължи единствено 73 минути.

Надпреварата в Париж е последната за Димитров през сегашния сезон. Той приключва 2022 година с 26 победи и 22 провали. В първият сет Алкарас имаше тотално предимство, като той продължи единствено 29 минути. Във втората част Димитров се опълчи на 19-годишния испанец, като даже навакса закъснение от 0:3. Силите му обаче не стигнаха за освен това.

Българинът, който реализира две победи в Париж, за пръв път се изправи против сензацията Алкарас. Това беше и 103-ти мач на Димитров против състезател от Топ 10 на международната класация. В тези срещи той има 30 победи.

В кариерата си Димитров единствено един път е побеждавал настоящия №1 в ранглистата. Това се случи против Новак Джокович през 2013 в Мадрид.

Килиан Мбапе: Нападателят на ПСЖ усъвършенства връх на Лионел Меси

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе стана най-младият състезател, постигнал 40 гола в Шампионска лига, заяви Opta Sports.

Френският нападател реализира това на 23 години, 10 месеца и 13 дни. По този индикатор Мбапе счупи върха на съотборника си, аржентинския нападател Лионел Меси, който означи 40 гола в Шампионската лига на възраст от 24 години, четири месеца и осем дни.

ПСЖ победи Ювентус с 2:1 в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига, като Мбапе откри резултата в интерес на парижани, само че макар триумфа, френският тим остана на второ място в своята група.

" ПСЖ е на осминафиналите и това е най-важното. Искахме да спечелим групата, само че по този начин е във футбола. Това е Шампионската лига и успеха постоянно е най-важна. Радвам се, че вкарах и се веселя, че спечелихме. Ще забележим какво ще ни даде жребият ", сподели Мбапе.

Жребият за осминафиналите на Шампионската лига ще се организира на 7 ноември.

Палмейрас - Форталеза 4:0: Зелените завоюваха рекордна 11-та купа на Бразилия

Отборът на Палмейрас завоюва за рекордния 11-и път купата в бразилското футболно състезание.

Тимът от Сао Пауло бе коронован за първенец тази нощ, когато преследвачът Интернасионал отстъпи с 0:1 на Америка Минейро. Интернасионал пропусна дузпа в 20-ата минута посредством Алан Патрик, а в 76-ата Але донесе успеха на Америка Минейро. Няколко часа по-късно Палмейрас завоюва към този момент протоколното си домакинство на Форталеза с 4:0 и три кръга преди края има 77 точки от 35 мача. Интернасионал е на втора позиция с 64 точки.

Два гола за триумфа на гранда от Сао Пауло вкара Рони, а с по един се регистрираха Дуду, който направи и две асистенции, и Ендрик.

За отбора на Палмейрас, който е воден от португалския експерт Абел Ферейра, това е първа купа от 2018 година насам, само че " зелените " към този момент имат с три повече от втория най-успешен тим - Сантос, който е с осем.

Диего Марадона: Огромен графит на легендата бе открит в Буенос Айрес

Огромен графит на Диего Марадона бе открит в аржентинската столица Буенос Айрес. Той изобразява футболната легенда, облечен в националния екип на страната и стиснал в пестник дясната си ръка.

Произведението на изкуството е високо 45 метра и необятно 40 метра и е нарисувано върху едната страна на 14-етажна постройка в Буенос Айрес. Графитът е единствено един от многото способи, по които локалните показват почитта си към Марадона преди Мондиал 2022, който ще е първото Световно състезание без именития аржентинец, умрял на 25 ноември 2020-а.

Популярният актьор Мартин Рон е създател на големия графит, въодушевен от снимка от 1990 година на тогавашния капитан на националния тим на Аржентина – Диего Марадона след осъществяването на химните във финала на Световното състезание против Западна Германия. Аржентина губи с 0:1 дуела.

В края на предходната седмица Аржентинската футболна федерация получи истинската фланелка на Диего Марадона, която той носи на Мондиал 1986. Тя е подарък от някогашния немски футболист Лотар Матеус, който разменя своята фланелка с тази на Марадона след финала, извоюван от Аржентина с 2:1 в Мексико Сити.

Усик против Фюри: Украинският боксьор има интерес само към мач против британеца

Украинският боксьор Олександър Усик съобщи, че има интерес само към мач с британеца Тайсън Фюри, който да излъчи абсолютния международен първенец в тежка категория.

35-годишният Усик резервира четири от петте шампионски пояса - на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) след победа по точки над британеца Антъни Джошуа през август. Така той мечтае да вземе и пояса на Световния боксов съвет (WBC), който е владеене на Фюри.

34-годишният Фюри обаче се готви за борба с Дерек Чисора на 3 декември. Циганския крал към този момент два пъти е побеждавал Чисора - през 2011 и 2014 година. Усик обаче разкри, че се водят договаряния с Фюри по отношение на мач през 2023 година.

" В момента моят води договаряния с Тайсън Фюри. Той е непредвидима персона, тъй че не мога да подсигурявам нищо. Нямам предпочитание да се удрям с различен, до момента в който не се срещна с него ", разяснява пред отчети Усик.

Той сподели още, че е предложил мачът с английския боксьор да се организира на Олимпийския стадион в Киев.

" Не съм аз индивидът, който избира мястото на срещата, тъй че допускам, че ще бъде в Саудитска Арабия ", добави международният първенец.

Далас - Юта 103: Лука Дончич с над 30 точки в седми следващ дуел

Лука Дончич продължава с отличното си показване от началото на сезона в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА). Словенецът беше най-резултатен при успеха на своя Далас Маверикс над гостуващия Юта Джаз със 103:100 в дуел от постоянния сезон.

Дончич означи 33 точки, 11 асистенции и 4 битки. Това беше и седми следващ дуел за него с над 30 точки и за момента е на върха в самостоятелната статистика по маркирани точки приблизително на мач от старта на сезона. Преди този дуел той се трансформира в първия състезател в НБА, който отбелязва най-малко 200 точки, 50 битки и 50 асистенции в първите си 6 срещи през акцията.

Центърът Крисчън Ууд добави още 21 точки и 10 битки към триумфа на Далас в срещата. За Юта Джордън Кларсън беше най-резултатен, завършвайки с 22.

Eл Ей Лейкърс пък завоюва за втори следващ път, откакто стартира сезона с 0-5. ЛеБрон Джеймс и компания отхвърлиха Ню Орлиънс със 120:117 вкъщи след драма с продължение.

Лари Нанс Джуниър изведе Ню Орлиънс напред със 111:108 7.8 секунди преди края на постоянното време, само че домакините не се отхвърлиха. Мат Райън се трансформира в воин за Лейкърс, откакто бе прецизен със сирената за 111:111, с цел да прати мача в продължение. В спомагателните 5 минути Лони Уокър, Антъни Дейвис и Джеймс бяха точни, с цел да донесат триумфа на отбора от Ел Ей.

Лони Уокър осъществя 28 точки за Лейкърс, от които 5 тройки. ЛеБрон и Антъни Дейвис прибавиха по 20, като първият добави 10 битки и 8 асистенции, а вторият овладя и 16 битки. Трой Браун Джуниър финишира с 15 точки и 10 битки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР