Най-добрият начин за разкриване на престъпни мрежи е с вътрешен

...
Най-добрият начин за разкриване на престъпни мрежи е с вътрешен
Коментари Харесай

Съдия Дишева: Шокират мащабите, в които е действала мрежата на Но...

" Най-добрият метод за откриване на незаконни мрежи е с вътрешен осведомител. Поради разнообразни аргументи, измежду които и пробуждане на съвестта, някои хора вземат решение да приказват. От разчистването на сметки правовата страна няма да завоюва, а единствено ще се заместват едни лица с други и активността ще остане същата. Намерението ни е да установим в кои каузи Божанов е бил страна или са инициирани по негови сигнали, с цел да се проверява въздействие. Ще създадем опит да изясним по какъв начин е сменил рождената си дата и фамилното си име, тъй като няма по какъв начин това да стане без правосъдно решение. В Софийски градски съд такова дело не е водено, само че в районните съдилища е допустимо да се случи при негласна сделка ", разяснява още тя.

 

По думите ѝ безспорно би трябвало да се проверява и в прокуратурата.

 

" Появиха се данни за доста случаи, в които са били забъркани прокурори и следователи. Прокуратурата би трябвало да ги в профил. Вероятно следва да се стартира от Борислав Сарафов. Трябва да се проверяват събитията към фотографията му с Петьо Еврото. Неубедително е да твърди, че е бил примамен от Гешев ", разяснява Дишева.

 

" Има проблем в задължението за заличаване на информация, добита посредством специфични разследващи средства. Затова имаме желание да сезираме законодателния орган за смяна, която да осуети потреблението на данни от СРС в оперативни разработки - преди формиране на досъдебно произвеждане. Изслушване на Сарафов несъмнено е належащо ", безапелационна е тя.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР