Най-добрият литовски състезател по боулинг поведе в класирането на Европейския

...
Най-добрият литовски състезател по боулинг поведе в класирането на Европейския
Коментари Харесай

Литовец оглави класирането на Европейския турнир по боулинг в София

Най-добрият литовски играч по боулинг поведе в класирането на Европейския шампионат в София BALKAN CHALLENGE OPEN 2019 с награден фонд 30 000 евро. Едвинас Скарбалиус записа 229.4 точки приблизително от серията и води в подреждането на Група „ А” на шампионата. Втори е неговият съотечественик Аидас Даниунас с 226.0 точки, а трети все още след първите два дни е нашият Тихомир Николов с 220.2. До момента 163 играчи са взели присъединяване в конкуренцията, а през днешния ден малко преди обяд първи 300 точки от игра (12 следващи страйк) записа Орфей Халити (Сърбия). Въпреки невероятното си показване Халити отиде на 11-а позиция в подреждането с общ общ брой от 213.5. По правилник първият, който направи 300 точки получава чек на стойност 200 евро от наградния фонд. Както е известно, близо 230 състезатели са подали поръчка за присъединяване, като най-хубавите ще дойдат в последния ден на квалификацията - петък и ще покажат класата си за влизането в Супер финала от 8 играчи. В Група „ В” на шампионата до през днешния ден водач е Александър Захариев (България) с 206.6 точки.

Има много квалификационни серии, които би трябвало да се изиграят и в двете групи, както и в отборното, тъй че, класирането може да се обърне във всеки един миг. Всичко ще стане ясно в събота сутринта, когато стартират самите финали за призовите места от BALKAN CHALLENGE OPEN 2019.

В тазгодишното издание ще забележим най-хубавите представители на боулинга от България, Гърция, Кипър, Румъния, Италия, Сърбия, Израел, Косово, Турция, Литва, Латвия, Хърватия, Дания, Германия, Норвегия, Русия и Испания.

Турнирът се организира на 20-те писти в Joy Station - Студентски град, София. Входът за аудитория е свободен. Първата серия стартира в 10:00 сутринта, втората в 14:00, а третата в 18:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР