Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от тенис турнира на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от тенис турнира на
Коментари Харесай

Григор Димитров се срина и си тръгва от Барселона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от тенис шампионата на клей в Барселона на 1/8-финалите след загуба от чилиеца Николас Джари, в обособените елементи 6:2, 4:6, 6:7. Така българинът не съумя да отбрани точките си от предходната година и се чака да загуби още места в международната класация.
Двубоят стартира с два разменени пробива, като и двамата тенисисти демонстрираха своите недостатъци на сервис. До края на сета Джари продължи да играе нерешително, до момента в който Григор навлезе в добра серия и приключи гейма с нови два пробива.
През втората част чилиецът сподели надалеч по-равностойна игра и бързо съумя да пробие Димитров още в първия гейм. Българинът на няколко пъти направи опити да възвърне равенството, като най-близо бе при 3:4, когато имаше точка за връщане на пробива, само че не съумя да се възползва.
В третия сет двамата тенисисти продължиха да играят равносилен тенис, само че Джари сервираше малко по-успешно от своя противник и не позволяваше на Димитров да се приближи до опция за пробив. Мачът влезе в тайбрек, откакто не се стигна до пробиви, а там българинът не устоя на напрежението и загуби с 2:7 точки.
Така Николас Джари се класира за 1/4-финалите, където ще се изправи против спечелилия от тазгодишното издание на Sofia Open Данил Медведев.
Повече за загубата на Григор Димитров от Николас Джари може да прочетете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР