Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва кампанията си в сезона

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва кампанията си в сезона
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Дамир Джумхур

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира акцията си в сезона на трева с дуел против Дамир Джумхур в тенис шампионата от сериите АТР500 в “Куинс”. Мачът стартира в 14:00 часа на централния корт и ще бъде предаван онлайн по MAX Sport 1 .

Watch your back, @GrigorDimitrov...#QueensTennis pic.twitter.com/g96VP1YDZw
— Tennis TV (@TennisTV) June 19, 2018
Димитров е втори подложен в главната скица в “Куинс” и във втори кръг може да срещне Новак Джокович, стига сърбинът да преодолее квалификанта Джон Милман. Хасковлията е спечелил предходните два мача с Джумхур - 4:6, 6:4, 6:4 в Делрей Бийч през 2016-а и с 6:1, 3:6, 6:3 в Пекин през 2017-а, като и двата са на открити твърди кортове.

The pain you feel today will be the strenght you feel tomorrow.
Come on, @GrigorDimitrov! pic.twitter.com/p1AjgHjTc5
— Krasimir Kaloyanov (@KrasiKaloyanov) June 14, 2018
Григор има да пази 180 точки в “Куинс”, откакто предходната година стигна полуфиналите и бе спрян от Фелисиано Лопес, който победи с купата. В кариерата си до момента на тревни кортове Димитров е с 40 победи и 27 провали, като е първенец в шампионата от 2014-а, когато стигна и полуфинал на “Уимбълдън”.
Босненецът едвам за повторно в кариерата си играе на тревни кортове, в случай че изключим “Уимбълдън”, като предходното му присъединяване приключи със загуба във втори кръг в Нотингам през 2016-а. Той има единствено 4 победи и 7 загуби на “живата настилка” до момента в професионалния си път.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР