Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби на осминафиналите с 1:2

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби на осминафиналите с 1:2
Коментари Харесай

Григор изпусна два мачбола и отпадна в уникална драма срещу Руне в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби на осминафиналите с 1:2 сета неповторима драма против седмия в света датчанин Холгер Руне на тенис шампионата от сериите Мастърс в Монте Карло. Българинът, който е номер 9 в света изпусна два мачбола в дуела. 
Прочетете още
Първият сет беше извънредно трагичен и продължи час и половина. Руне проби за 4:3 и затвърди пробива. Григор съумя да върне пробива при 5:5 и се стигна до геймбол. В него също имаше неповторима драма и двамата на няколко пъти изпуснаха сетбол. Руне обаче въпреки всичко измъкна сета след 11:9 точки.

Втората част Григор направи ранен пробив и поведе с 2:0. Гришо направи още един пробив в точния миг при 5:3 и изравни сетовете след 6:3. 

Третият гейм беше като първия и също предложи доста огромна борба. В него нямаше пробиви и Григор поведе с 5:4, принуждавайки Руне да сервира за оставане в мача. Руне съумя да остане в дуела и се стигна до 6:5 за Григор, когато българинът стигна до мачбол, само че датчанина съумя да го обезврежда. Българинът стигна до втори мачбол, само че още веднъж Руне съумя да отрази и да остане в дуела. Той съумя да измъкне гейма и мачът трябваше да се взема решение в тайбрек. 

В тайбрека Руне стартира вихрено и поведе с 4:0 и затвори мача след 7:2 точки.

На четвъртфиналите Руне ще срещне международния номер 2 Яник Синер, който победи с 2:0 сета немеца Ян-Ленард Щруф. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР