Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Алекс Де Минор за място в полуфиналите в Ротердам в петък по обяд

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи против австралиеца Алекс Де Минор в четвъртфиналите на сингъл на шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам.

Димитров си обезпечи място измежду най-хубавите осем в конкуренцията още през вчерашния ден след двусетова победа против №10 в света Хуберт Хуркач, до момента в който Де Минор по-рано през днешния ден отстрани със 7:5, 3:6, 6:3 американеца Максим Креси.

По стратегия Григор Димитров и Алекс Де Минор ще излязат на корта в спор за място в полуфиналите в Ротердам в петък не преди 14.00 часа българско време.

До момента първата ни ракета и австралиеца са се срещали общо три пъти, като Григор печели първия им двубой на US Open през 2019-та година, само че по-късно Де Минор записва два триумфа по време на конкуренциите в Антверпен през 2020-та и Монреал през 2022-ра година.

Ако този път успеха е за българина, то Григор Димитров ще се класира за своя общо трети полуфинал в Ротердам след тези през 2013-та и 2018-та година. Преди пет години българинът записа и най-хубавото си достижение в зала " Ахой ", достигайки до финала, където обаче загуби от Роджър Федерер.

От друга страна пък Алекс Де Минор към този момент изравни най-хубавото си показване в шампионата от предходната година, когато беше спрян точно на четвъртфиналите от Стефанос Циципас.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР