Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна с победа на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна с победа на
Коментари Харесай

Григор Димитров се завърна победоносно на корта - надигра французин на старта на Уимбълдън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна с победа на корта след над месец неявяване поради травмата, която получи на първия си мач на " Уимбълдън ". Българинът изигра много сложен мач, в който победи с резулат 2:1 (6:1, 3:6, 7:5) сета французина Адриан Манарино в дуел от втория кръг на шампионата от сериите ATP 500 във Вашингтон. По този метод хасковлията ще срещне Себастиан Корда (САЩ) на 1/8-финалите.

Срещата беше изпълнена с доста страсти и обрати, като до последния миг и двамата тенисисти имаха своя късмет за триумф. Нищо обаче не предвещаваше сходно развиване, откакто Григор изигра превъзходен първи сет и даде единствено гейм на съпреника си. Последва обаче подтик в иргата на френския деец, а в това време родният тенисит грешеше обикновени топки и Манарино съумя да изравни паритета в сетовете. В третата част нещата продължиха да вървят зле за Гришо, който обаче сподели своя несклоняем дух и съумя да направи страховит поврат, с който да затвърди превъзходството си над Манарино. От четири мача посред им Димитров има 100% актив.

Българинът направи сериозен брой непредизвикани неточности, които бяха на път а му костват мача. Той направи и цели седем двойни такива, както и пет аса. От другата страна, Манарино разчиташе на сервиса си в по-голямата част от мача, което му носеше триумф в много моменти. В последна сметка обаче публиката също оказа въздействие за крайния триумф, защото тя не спря да поддържа първата ни ракета до последния миг. Така, след тъкмо 2 часа и 1 минута игра, Григор Димитров си уреди среща с локалния любим Себастиан Корда, като двамата не са срещали до този миг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР