Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава прекрасното си представяне на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава прекрасното си представяне на
Коментари Харесай

Гришо помете австралиец в Бризбейн и чака Рафаел Надал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава прелестното си показване на шампионата в Бризбейн от веригата ATP 250. В дуел от четвъртфиналите хасковлията надигра австралиеца Ринки Хиджиката с 6:1, 6:4. Двубоят продължи един час и 17 минути. 

32-годишният българин не даде съвсем никакви шансове на противника си през първия сет, спечелвайки го с 6:1. Във втората част 71-вият в света представител на домакините се показа по-добре и взе четири гейма. Българинът направи 12 аса в срещата.

На полуфиналите Гришо може да срещне някогашния №1 в международния тенис Рафаел Надал, който се завърна на корта след дълго неявяване поради травма точно на този шампионат. За задачата първо испанецът би трябвало да се оправи против Джордан Томпсън, като мачът им стартира в 12 ч. българско време. За другия полуфинал се класираха Роман Сафиулин и Холгер Руне.

Припомняме, че на старта на конкуренцията в Австралия Димитров обърна някогашния водач в международната класация Анди Мъри от 0:1 до 2:1 сета, а по-късно даде единствено три гейма на германеца Даниел Алтмайер.

Полуфиналните мачове на шампионата в Бризбейн са на следващия ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР