Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира експресната си победа срещу

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира експресната си победа срещу
Коментари Харесай

Гришо: Не мисля, че някога съм играл толкова кратък мач

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разяснява експресната си победа против Яник Ханфман в третия кръг от Мастърса в Маямия. В изявлението на корта хасковлията показа по какъв начин е протекъл дуелът, като акцентира, че е трябвало да резервира цялостна централизация до самия му край.

" Не мисля, че в миналото съм играл толкоз къс мач. Личеше си, че Яник не се усеща добре и има някакви физически проблеми. Дори освен това състояние обаче трябваше да остана изцяло концентриран, защото той постоянно е рисков конкурент. Опитах да го слага напрегнат още първоначално.
 Неудържим Григор Димитров се разправи с немец
Неудържим Григор Димитров се разправи с немец

Ето детайлности

Успях рано да натрупам преднина и това доста ми оказа помощ. Подобни мачове се случват доста рядко, може би единствено няколко пъти годишно, тъй че няма да мисля доста за това. Трябва бързо да оставя този дуел зад себе си и да се приготвя оптимално добре и за идващия мач ", сподели Гришо.

" Днес се усещах доста добре. Имах задоволително време да се възстановя и това ми даде в допълнение преимущество. Не съм сигурен дали ще играя на следващия ден или не, само че и в двата случая съм подготвен. В Маями всеки мач е борба, защото изискванията са доста подли за всички. Точно по тази причина днешният ден е измежду тези, които би трябвало да оценя ", добави той, след което разяснява идния си противник.

" Хуркач е доста мощен състезател и всеки мач против него е сложен. Аз обаче чакам с неспокойствие тези мачове, защото те са провокации, на които се любувам. От физическа позиция се усещам доста добре, тъй че съм оптимистично надъхан ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР