Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу американеца Джак Сок

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу американеца Джак Сок
Коментари Харесай

НА ЖИВО С БЛИЦ: Гришо смачка Сок във втория сет и изравни резултата на полуфинала в Лондон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе против американеца Джак Сок във втория полуфинал на финалния шампионат на ATP в Лондон. Победителят от този конфликт ще срещне в борба за трофея белгиеца Давид Гофен, който по-рано сензационно изхвърли любимеца Роджър Федерер след 2:6, 6:3, 6:4.

Българинът стартира повече от добре с 40-0 в първия гейм, само че позволи равнене. Димитров въпреки всичко завоюва подаването си, а след две непредизвикани неточности на Сок във втория получи два шанса за пробив и се възползва при втория. Гришо затвърди пробива за 3:0. Американецът продължи да бърка и Димитров имаше опция за втори пробив, само че не съумя да го осъществя. Сок взе за първи път свое подаване, а незабавно по-късно върна пробива от началото и го затвърди, изравнявайки резултата до 3:3. Двамата завоюваха идващите си подавания, а в деветия гейм Гришо позволи четвърта двойна неточност в срещата и даде късмет на Сок за пробив. Американецът се възползва и поведе за първи път в мача, а по-късно на свое подаване не сгреши и взе сета с 6:4.

Вторият сет протече повече от изрично в интерес на Григор Димитров, който завоюва първия гейм, а по-късно незабавно записва пробив и го затвърди. Българинът направи нов пробив и дръпна с 4:0, а до края на частта не даде никакъв късмет на противника да се съвземе. Димитров завоюва сета с чистото 6:0 и изравни резултата в срещата, взимайки и психическо предимство преди решителната трета част.

Гришо цяла седмица играе необикновен тенис и стигна до полуфинала след три победи в група „ Пийт Сампрас ”, а една от тях бе против достигналия към този момент финала Давид Гофен с 6:0, 6:2 за малко над час. Димитров има 6 победи от мача с Гофен до момента, само че отстъпва с 1-3 при срещите си с Джак Сок досега на равнище ATP. Американецът е в серия от три триумфа над българина, откакто загуби от него само в Стокхолм през 2014 година. След това Сок завоюва на два пъти през 2015 година – на Ролан Гарос и в Монреал, а през сегашния сезон победи Григор в Индиън Уелс.

ГРИГОР ДИМИТРОВ – ДЖАК СОК 4:6, 6:0, 1:1

СЛЕДЕТЕ РЕЗУЛТАТА НА ЖИВО!!!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР