Най-добрият български тенисист Григор Димитров е на седмо място в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров е на седмо място в
Коментари Харесай

Григор Димитров е седми в много важна класация

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е на седмо място в доста значима ранглиста - за присъединяване във Финалите на АТР в края на годината. Става дума за Race to Turin, която се прави на база извоюваните от тенисистите точки през календарната година, написа " Спортал ".

От началото на 2024-та първата ракета на България е натрупал 1565 пункта, а салдото му от победи и загуби е 22-6. Григор Димитров започва по отличен метод сезона, спечелвайки купата на АТР 250 шампионата в Бризбън, След това нашето момче записа трети кръг на Откритото състезание на Австралия, финали в Марсилия и на “Мастърс ”-а в Маями, полуфинал в Ротердам и осминафинали в Индиън Уелс и Монте Карло, също шампионати от сериите “Мастърс 1000 ”.

Веднага след Григор Димитров на осмото място в класацията, последното даващо право на присъединяване на Финалите на АТР в Торино, към днешна дата се подрежда първенецът от “Мастърс ” шампионата в Монте Карло Стефанос Циципас (Гърция) с 1325 точки. Лидерът в международната класация Новак Джокович е девети с 1310 точки.

Годишната класацията се оглавява италианеца Яник Синер с актив от 4300 точки. Втори е Даниил Медведев с 2650, а трети Александър Зверев с 1935 точки. Следват Каспер Рууд с 1775 точки, Карлос Алкарас с 1700 и Алекс де Минор с 1695 точки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР