Най-добрият български състезател на скок височина Тихомир Иванов се е

Най-добрият български състезател на скок височина Тихомир Иванов се е ...

Тихомир Иванов се опитва да води подготовка в село Змейово.

Най-добрият български състезател на скок височина Тихомир Иванов се е изолирал в старозагорското село Змейово. Извънредното положение в България, наложено заради пандемията, затвори спортните съоръжения, и атлетът импровизира, за да води някаква подготовка.

"Успяваме да тренираме малко или много. Разполагаме с един стадион от около 80 метра дължина. Успяваме да правим доста неща, но не е кой знае какво. Все пак не разполагаме с тартановата писта, със скочище за висок скок, въобще с много неща, но все пак успяваме да правим някаква физическа дейност.  Ходим на походи, разхождаме се”, заяви държавният ни шампион в интервю за БНР.

“Нямаме никаква яснота за летния сезон. Отмениха вече шест Диамантени лиги, за големите шампионати се знае, че няма да ги има. Просто чакаме евентуално края на юли, ако има състезания, ще е радостно. Надявам се в близкия месец да има яснота за европейското първенство през август, за да можем да имаме някаква насока за какво да се готвим все пак”, допълни Тихомир Иванов.

Източник: sportal.bg