Най-добрият български представител в световния бокс отбеляза сериозен скок в

...
Най-добрият български представител в световния бокс отбеляза сериозен скок в
Коментари Харесай

Кобрата се завърна ударно в Топ 10 на боксовата ранглиста

Най-добрият български представител в международния бокс означи сериозен скок в ранглистата на " boxrec ", която следи представянето на боксьорите в последните им мачове.
Тъй като над 1 година Кубрат Пулев не се беше качвал на кръга, той беше изваден от нея, само че в този момент се завърна стремително в топ 10.
Благодарение на страхотната победа над Хюи Фюри в София, Кобрата към този момент е №7 в ранглистата, която мери представянето на всички боксьори в тежка категория.
Той съумя да изправари куп елитни спортисти, измежду които Луис Ортиз и отказалия да се бие против българина Доминик Бризейл. Зад него остана и досегашният първенец на WBO Джоузеф Паркър.
Пулев е третият най-възрастен боксьор в топ 10 след упоменатия Ортиз, както и Александър Поветкин (и двамата на по 39). Пулев е със 173 точки, като изостава с 27 от Дилиън Уайт.
Лидер е Антъни Джошуа с 683 точки - съвсем двойно повече от втория Дионтей Уайлдър. Междувременно медийният колос ESPN даде оценка на възможностите на Пулев против Джошуа и въобще не са положителни (четете тук).
Още за Кубрат Пулев четете в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР