Най-добрият български атлет в средните бягания Митко Ценов беше определен

...
Най-добрият български атлет в средните бягания Митко Ценов беше определен
Коментари Харесай

Лекоатлетът Митко Ценов покори за 10-и път спортния Олимп в Мездра /снимки/

Най-добрият български спортист в междинните бягания Митко Ценов беше избран за Спортист №1 на Община Мездра за 2021 година
28-годишният играч на СКЛА „ Митко Ценов Рънинг Тийм”, който през предходната година показа нашата страна на Европейското състезание в зала в Торун, Полша и на Европейското отборно състезание - Втора лига в Стара Загора, завоюва две балкански трофеи - на 1500 м в зала и на 3000 м стипълчейз, и три златни медала от Националните шампионати - в дисциплините 3000 м в зала, 3000 м с прочие и крос кънтри, оглави класацията с 99 точки от 100 вероятни. Ценов печели това отличие за 10-и път, откакто през интервала 2010-2018 година непроменяемо беше Спортист №1.
Подгласничка на Митко в анкетата с 90 т. стана родената в Добрич атлетка Милица Мирчева (СК „ Атлет “) - национална шампионка в маратона и в кроса и участничка на Европейското състезание по крос кънтри в Дъблин, Република Ирландия.
Призовата тройка добави нейният съотборник Мартин Балабанов (СК „ Атлет “), който събра 78 т. През м. година 19-годишният благоевградчанин усъвършенства националния връх за юноши старша възраст на 1 миля и завоюва 6 медала - 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов, на Националните шампионати за юноши под 20 година в зала и навън.
В Топ 6 откриха място също хандбалистът Милен Валентинов (ХК „ Локомотив “) с 64 т., 8-годишната гимнастичка Биляна Петрова (ЖКХГ „ Анелия “) с 40 т. и първенецът на България в маратона Мирослав Спасов (СК „ Атлет”) с 36 т.
В десетката на най-хубавите спортисти на общината влязоха още футболистът Генади Петров (ОФК „ Локомотив “) и ветеранката Таня Димитрова (СК „ Атлет “) с по 24 т., хандбалистът Валентин Гачев (ХК „ Локомотив”) с 21 т. и първенецът на България на 1500 м и на 5000 м Иво Балабанов (СК „ Атлет”) с 14 т.
„ Треньор на годината” за рекордната 12-а поредна година стана Йоло Николов (СК „ Атлет “). Под негово управление през 2021 година Милица Мирчева, Мартин Балабанов, Мирослав Спасов, Таня Димитрова и Иво Балабанов завоюваха общо 15 медала - 7 златни, 3 сребърни и 5 бронзови, на Националните шампионати за мъже и дами и за юноши и девойки под 20 година в зала и на открито; усъвършенстваха един народен рекорд; показаха почтено България на две Европейски шампионати и на шест Балканиади за мъже и дами, за юноши и девойки под 20 година и за ветерани в зала и на открито; завоюваха поредност от призови места на Европейското отборно състезание - Втора лига, Балкански шампионати в зала и навън, интернационалните шампионати и маратони, както и във веригата надпревари „ Рън България “.
За „ Отбор на годината” беше избран мъжкият отбор на ХК „ Локомотив”, който през сегашния сезон за втора поредна година в историята на клуба се състезава в най-горното равнище на българския хандбал - „ А “ РХГ. Наградата получиха капитанът и голмайстор на тима Илья Буцких и треньорът Евгени Йоловски. Хандбалният клуб печели това отличие за седма поредна година и общо за осми път.
На церемонията бяха връчени и три специфични награди: за повсеместен принос в развиването на спорта в община Мездра - на дългогодишния треньор по лека атлетика Георги Митев и на спортния активист Стоян Велинов, които през 2021 година честваха 75-годишен празник, и за принос в развиването на детско-юношеския футбол в общината - на Владимир Найденов, треньор в ДЮШ на ОФК „ Локомотив “.
Наградите на призьорите връчиха кметът на Мездра Иван Аспарухов, ръководителят на Общинския съвет Яна Нинова, ръководителят на Постоянната комисия „ Спорт, туризъм и юношески дейности” към Общинския съвет Христина Стоянова и секретарят на Общината инж. Светлана Мицева. Водещ на церемонията беше Мариета Кръстева, мл. специалист „ Спорт “ в Община Мездра.

снимки: Павел Петров
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР