Най-добрите търговци са експерти в три важни човешки умения, които

...
Най-добрите търговци са експерти в три важни човешки умения, които
Коментари Харесай

Търговците са майстори на три полезни умения. Вие също може да ги научите

Най-добрите търговци са специалисти в три значими човешки умения, които могат да създадат всеки по-успешен и щастливи.

Слушане

Всеки знае, че способността да изслушвате другите е извънредно значима. Опитът ми демонстрира, че в света на бизнеса точно търговците са най-хубавите слушатели, защото те би трябвало да схващат добре даден проблем, преди да могат да предложат на клиентите си решение.

За да бъдете ефикасни слушатели би трябвало да извършите две неща – да говорите по-малко и да мислите за нещата, които желаете да кажете, до момента в който другия човек приказва. Второто несъмнено е по-трудно от първото.

Как обаче може да се научите да бъдете положителни слушатели? Много елементарно. В момента, в който съзнаете, че мислите какво да кажете, когато вашия събеседник се изкаже, потиснете вътрешния си глас и пренасочете още веднъж вниманието си към думите на индивида до вас. Ще останете сюрпризирани от въздействието, която това малко деяние ще окаже върху връзката ви с другите.

Опростяване

Тъй като живеем в комплициран свят, който ни затрупва с решения и благоприятни условия, най-хубавите търговци са се научили да отсяват значимите неща от ненужните детайлности. Те знаят по какъв начин да показват концепциите си по този начин, че всеки да схваща същността не техните послания, най-много техните клиенти. Идеята на опростяването не е да се държите с другите като с простаци, а просто да не сте снизходителни. Как може да се научите да опростявате нещата? Най-лесният метод е като се поставяте на мястото на другите и помислите за това дали бихте разбрали посланието си, в случай че не бяхте осведомени с всички елементи и обстоятелства, с който сте наясно.

Дебелокожие

Страхотните търговци знаят по какъв начин да толерират отхвърлянето, тъй като в случай че не могат да се оправят с това, няма по какъв начин да си правят работа. Да си дебелокож обаче не значи да си инат. Важно е да може да губите, без да приемате неуспехите си драговолно. Това дали приемате неуспехите и отводите съществено или ги третирате като незначителни пречки по пътя ви към триумфа е от определящо значение дали ще бъдете щастливи в работата и живота. Някои хора са дебелокожи по природа, други се научават да бъдат такива по насила, а трети в никакъв случай не получават това умения. Последната група съвсем постоянно минава по по-труден житейски път и постоянно страда от меланхолия.

Как може да станете дебелокожи? Първо, спрете да мерите цената си като човек и експерт на база на това, което вие смятате, че другите мислят за вас. Честно казано, в случай че не можете да четете мисли, то сигурно нямате изцяло точна визия за мнението на другите. Няма причина да се обсебвате с нещо, което се базира на догадки.

…………….

Джефри Джеймс за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР