Най-добрите приятели Лампо и Гелон са грънчари по професия, но

...
Най-добрите приятели Лампо и Гелон са грънчари по професия, но
Коментари Харесай

Рецензия на книгата: „Glorious Exploits“ превръща класическата история в очарователна комедия за трагедията

Най-добрите другари Лампо и Гелон са грънчари по специалност, само че душите им са цялостни с лирика. Това е 412 година пр.н.е. и град Сиракуза не знае какво го е сполетяло, когато тези двамата измислят най-хубавата най-лоша концепция: Те ще слагат пиеса, употребявайки атинските военнопленници, които умират от апетит долу в каменната кариера.

Ако лъскавите очи на корицата не го направиха явно, нокаутиращият дебютен разказ на Фердия Ленън „ Glorious Exploits “ е занимателен. Всъщност е зареден с черен комизъм безусловно от първа страница. Никога до момента историята не е била толкоз бунтовна и толкоз неизличимо симпатична.

Книгата е груба, остроумна и натоварена с разговори, което я прави бързо четиво за зареждане. Роден в Дъблин, Ленън вдъхва в историята удивителен ирландски привкус, цялостен с доста ирландски хули, които придават на цялото нещо странна, само че позната досегаемост. Авторът също по този начин е приложил дълбокия си интерес и знания в класическата история, с цел да ни даде тъкмо подтекста, нужен,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР