„Най-добри практики в пътната безопасност“ е темата на семинара, който

...
„Най-добри практики в пътната безопасност“ е темата на семинара, който
Коментари Харесай

Безопасността на пътя - във фокуса на две събития в Стара Загора

„ Най-добри практики в пътната сигурност “ е тематиката на семинара, който на 22 януари, вторник, от 10:30 часа ще събере в общинската зала „ Петко Рачов Славейков “ представители на Института за пътна сигурност, община Стара Загора, Регионалното ръководство на образованието и Aй енд Джи Брокерс. Програмата на форума ще помогне за по-задълбоченото проучване на сигурността на придвижването по пътищата от децата в обособени модула. Ще има и полемики за обмисляне на безвредна градска среда, за градска подвижност, за разбори и решения на съответни образци от пътната инфраструктура и за одити по пътна сигурност.
В сряда, 23 януари, в общинската спортна зала „ Иван Вазов “ състезанието-игра „ Стани безопасен”, което ще постави началото на „ Олимпиада по пътна сигурност “. В играта ще вземат участие два тима от по 6-има възпитаници от 6 клас. Децата ще могат да употребяват жокер „ Обади се на другар “, като измежду тях ще бъдат участващите в откриването публични лица. Ще бъде показана презентация на Института по пътна сигурност за методите на осъществяване на образование по Безопасност на придвижването по пътищата (БДП).
В олимпиадата, която ще се организира в два кръга, ще се включат възпитаници от трети и седми клас. В първия кръг ще вземат участие всички записали се. През януари седмокласниците ще попълнят онлайн тест от 12 въпроса, а третокласниците тест от 10 въпроса на книжен притежател. Във втория кръг ще се включат 400-те на положителни от 7-и и 200-те най-хубави от 3-ти клас. За първите 50 от втората фаза на олимпиадата по БДП ще получат награди. За 7-мокласниците е гратис образование по ръководство на картинг.
Организаторите желаят по този метод да се покачат знанията и уменията на децата за отговорно държание по пътищата и да се основат механизми за извънкласно образование по БДП и да се обзет оптимален брой просветителни институции. В област Стара Загора ще се включат възпитаници от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гълъбово, Чирпан и други
С двете мероприятия община Стара Загора поддържа възпитаването на безвредно държание на пътя от най-ранна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР