Най-добрата защита на гражданите и общностите е членството в ЕС

...
Най-добрата защита на гражданите и общностите е членството в ЕС
Коментари Харесай

Карадайъ се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски

Най-добрата отбрана на жителите и общностите е участието в Европейски Съюз и в НАТО. Това е декларирал водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на срещата си с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, която се е състояла в Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на партията. Карадайъ е показал Движение за права и свободи, изтъквайки че демократичната партия е първата записана по закон политическа партия у нас, която през последните 30 години непроменяемо е взела участие в парламентарния живот на България.

" Нашата философия като партия още от 1990 година е Балканите да бъдем част от НАТО и от Европейския съюз. Още тогава основателят на Движение за права и свободи, почетният ръководител доктор Ахмед Доган, сподели, че ние няма да тръгнем по пътя на реваншизма и етническото опълчване ", е декларирал Карадайъ. Той е припомнил, че българският етнически модел има в основата си философията на заедността и е образец за развиването на района. Балканите сме мозайка от етноси. Затова - с цел да нямаме проблеми между тях, още през 1990 година ние казахме, че дружно би трябвало да градим общото си бъдеще. А това може да стане като членуваме в общи съюзи - НАТО и Европейски Съюз, е показал още Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи е подчертал, че 30 години Движението интензивно работи за европейската интеграция на Балканите. През 2017 година спомогнахме разширението на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани да стане приоритет на съюза. По време на Българското председателство на Европейски Съюз се състоя Съветът на либералите - над 300 души пристигнаха в България и акцент на този съвет бе разширението на Европейски Съюз със Западните Балкани, е припомнил Карадайъ. Той е изтъкнал активността на президента на АЛДЕ Илхан Кючюк, който е непрекъснат докладчик на Европарламента за Северна Македония.

Диалогът би трябвало да е на всички равнища - сред държавните управления, научните среди, бизнеса, в това число и посредством общоевропейски метод по деликатните въпроси. Гражданският бранш и неправителствените организации също би трябвало да са част от общия развой, е декларирал Карадайъ и е призовал: " Не би трябвало да оставяме скептиците да са представители ".

Искрено благодарим за поддръжката, която имаме, е споделил министър председателят Димитър Ковачевски и е допълнил: " Благодарим за всичко направено от Илхан Кючюк и от либералите в Европа. Надявам се, че ще намерим решение. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР