Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова извади късмет и вече е

...
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова извади късмет и вече е
Коментари Харесай

Пиронкова отпадна в Ийстборн, но... не съвсем

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова извади шанс и към този момент е във втория кръг на шампионата на трева в Ийстборн, макар че в събота загуби в квалификациите от испанката Лара Аруабарена. 29-годишната пловдивчанка попадна в главната скица като " благополучен губещ " на мястото на поставената под №13 чехкиня Петра Квитова. Двукратната шампионка на " Уимбълдън " Квитова през вчерашния ден сграбчи купата в Бирмингам, само че стана ясно, че се е отказала от присъединяване в Ийстборн болести контузия в региона на корема. 27-годишната левичарка се надява да се възвърне в точния момент за започващия след седмица трети за годината шампионат от " Големия шлем " - " Уимбълдън ", а тази обстановка се оказва добре пристигнала за Пиронкова.

Тъй като Квитова трябваше да се включи по право непосредствено от втория кръг в Ийстбърн, Пиронкова пропуща първия кръг и ще стартира присъединяване си напряко в идната фаза. Във втория кръг Цвети ще се изправи против румънката Моника Никулеску, която надделя хърватската ветеранка Миряна Лучич-Барони с 6:4, 5:7, 7:5. При триумф против Никулеску, Цвети най-вероятно ще срещне на 1/8-финалите поставената под №2 в схемата румънка Симона Халеп, която във втори кръг има мач с китайската квалификантка Ин-Ин Дуан.

Пиронкова има 2 победи от 5 мача против Никулеску, само че двете в никакъв случай до момента не са играли между тях на трева. Румънката е 51-а в ранглистата на WTA сега - с съвсем 100 места по-напред от Пиронкова, която към днешна дата е №149.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР