Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за финала на

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за финала на
Коментари Харесай

Виктория Томова се класира за финала в Сарагоса след четвърти пореден успех без загубен сет

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за финала на шампионата на клей, който се организира в испанския град Сарагоса и е с награден фонд 80 хиляди $.

В полуфиналите поставената под №2 Томова надигра с 6:4, 6:3 представителката на домакините Лейре Ромеро Гормас, с цел да запише своя четвърти следващ триумф в конкуренцията без изгубен сет.

В първата част двете тенисистки се размениха общо седем пробива, само че за благополучие, четири от тях бяха на сметката на българката против три за нейната съперничка, което се оказа решаващо по тази причина българката да завоюва сета с 6:4.

Вторият стартира по-добре за Гормас, която поведе с 2:0, само че оттова нататък Томова взе нещата под надзор и до края на срещата загуби единствено още един гейм, поставяйки точка на разногласието след 1 час и 41 минути игра.

По този метод първата ни ракета се класира за своя първи край от началото на 2023-а година, а в разногласието за трофея Сарагоса Вики Томова ще се изправи против №4 в схемата Тереза Мартинцова.

До този миг чехкинята, която е някогашна №40 в света, е спечелил и двата дуела против българката, като за последно двете играха в Маями през 2021-а година, когато Мартинцова се наложи с 6:4, 6:1.

Ако Томова вземе своя реванш в утрешния ден, то българката ще грабне своя първи трофей от сезон 2020 насам, когато тя победи на шампионат Съндърланд, Англия след победа на финала над бъдещата шампионка от US Open Ема Радукану.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР