Най-добрата българска тенисистка в момента Виктория Томова беше на път

...
Най-добрата българска тенисистка в момента Виктория Томова беше на път
Коментари Харесай

Томова остана на косъм от нов героичен обрат на "Ролан Гарос"

Най-добрата българска тенисистка сега Виктория Томова беше на път да реализира втори следващ популярен поврат и да се класира за първи път в кариерата си за главната скица на " Ролан Гарос " - втория за годината шампионат от Големия шлем. 27-годишната софиянка заличи пасив от един сет и закъснение с 0:3 гейма в решаващата част, в която след това даже поведе с пробив, само че в последна сметка отстъпи с 2:6, 6:1, 6:7 (3-10) пред Олга Данилович (Сър) и отпадна в III кръг на квалификациите в Париж.

В предния кръг от пресявките първата ни ракета (№113 в света) губеше със сет и 1:5 във втория при сервис на своята съперничка, само че победи рускинята Мария Мелникова с 2:6, 7:5, 6:0. Така Вики реализира ново най-хубаво класиране в кариерата си на Откритото състезание на Франция, където до момента не бе стигала по-далеч от II кръг на предварителната скица.

За страдание, Томова не съумя да надгради повече персоналния си връх, макар че имаше страховит късмет да го направи. В третия сет против Данилович през днешния ден, тя взе четири следващи гейма, откакто загуби първите три, и сервираше при 4:3 за затвърждаване на втория си пробив. Уви, българката позволи четири непредизвикани неточности единствено в този гейм и макар че отрази два брейкбола, съобщи подаването си.

До края на частта повече нито една от двете тенисистки не даде шансове на съперничката си и се стигна до дълъг тайбрек до 10 точки, с какъвто към този момент се вземат решение последните сетове в Шлема. В него Томова още веднъж позволи голям брой непредизвикани неточности (цели 5), което докара до пагубната разлика в края.

Така България ще има единствено един собствен представител в двата съществени шампионата на " Ролан Гарос " - поставеният под №18 при мъжете Григор Димитров. В главната скица при девойките пък своя дебют ще направи младата вяра Денислава Глушкова (18 г.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР