Най-добрата българска джудистка при жените в момента Ивелина Илиева вече

...
Най-добрата българска джудистка при жените в момента Ивелина Илиева вече
Коментари Харесай

Ивелина Илиева пред Sportal.bg: Нямам търпение състезанията да започнат

Най-добрата българска джудистка при дамите сега Ивелина Илиева към този момент се готви интензивно за завръщане на татамито на първите интернационалните надпревари, които би трябвало да се проведат през октомври. Носителката на сребърно европейско отличие в категория до 57 кг неотдавна се завърна от лагер на морето, а в този момент продължава подготовката си в София. Илиева даде извънредно изявление за Sportal.bg , в което разкри новата си огромна обич - котката Майки, която също застана пред нашата камера.

" От много дълго време желаех да имам домакински любим, само че ме беше боязън поради пътуванията, надпреварите и лагерите. Много малко време ми оставаше да си седнал съм у дома и това означаваше в 80 % от времето някой различен да го гледа. Като се случи това нещо с пандемията си останах по-дълго време в България. Той пристигна напълно инцидентно - мога да кажа, че ориста ни го изпрати.

Намираме много общи неща с него и човек, който ние загубихме. Той пристигна напълно инцидентно. Дълго време желаех куче, след това котка. Реших, че с куче няма да мога да се оправя, тъй като те желаят разходка, а той си седи у дома. Реших, че ще се спра на разновидността с котката. Той ми е подарък от родителите на едно от нашите деца в клуба ", с трогване приказва за своя домакински любим Илиева.

Тя показа също по този начин, че котката й е оказва помощ да се оправи малко по-лесно със загубата на своя татко, който умря през април месец: " Свикваме да живеем с тъгата. Избягваме да мислим с брат ми, че повече няма до го забележим, че повече няма да се чуем, тъй като тогава става още по-болезнено и нищо няма да се промени ".

Илиева е уверена, че татко й ще бъде с нея на олимпийското татами в Токио следващата година и дружно ще се борят за допустимо най-хубаво показване.

Талантливата ни спортистка, за която Игрите в Токио ще са първите в кариерата й, към този момент чака с огромно неспокойствие първите надпревари след пандемията от ковид: " От физическа позиция чакам - мина доста дълъг интервал без надпревари. Никога до момента не ми се е случвало. Дори и когато съм била контузена, по-дълъг интервал от три месеца без надпревари не съм имала. Надявам се от политическа позиция всичко да е наред и надпреварите да стартират да се организират. "

Цялото изявление с Ивелина Илиева може да намерите във видеото!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР