Най-дългото чакане на Световно първенство от 50-те години на миналия

...
Най-дългото чакане на Световно първенство от 50-те години на миналия
Коментари Харесай

Време е! Световното по футбол в Катар започва днес


Най-дългото очакване на Световно състезание от 50-те години на предишния век най-сетне завърши.

Днес Катар и Еквадор ще дадат старт на 22-ия Мондиал. Това ше бъде първото състезание, което ще се организира в арабска страна, което провокира казус то да се организира през ноември и декември. За финален път форумът ще се организира с 32 тима, а отсега нататък отборите ще бъдат 48. 

Първият конфликт в Катар стартира през днешния ден от 18:00 часа в град Ал Хор. Преди това ще има двучасова гала, с която ще бъде открит Мондиал 2022. 

Емирството от Близкия изток ще бъде на най-голямата интернационална сцена за първи път в своята история, до момента в който южноамериканците се завръщат на Световно състезание след 8-годишно неявяване. Целта пред домакините е най-малко да излязат от групата. Отборът изигра 4 контроли от октомври насам и завоюва всяка една от тях - против Гватемала, Хондурас, Панама и Албания. Тимът ще се стреми да стане първият дебютант на международни финали след Сенегал през 2002-а година, който печели първия си мач в историята. 

Освен това възпитаниците на Феликс Санчес ще създадат всичко по силите си, с цел да не станат втория хазаин след РЮА през 2010-а, който отпада в груповата фаза на шампионата. Победа през днешния ден ще помогне на Катар да влезе в историята като единствената нация от Азия, която печели първия си дуел на международно състезание. 

Най-доброто достижение на Еквадор на този конгрес е отпадане на осминафинал от Англия през 2006-а година.  “Ла Три " се показаха сполучливо по време на квалификациите в КОНМЕБОЛ, в които приключиха на четвъртото място и по този начин се класираха за шампионата след 7 победи, 5 равенства и 6 провали. Отбортът беше застрашен от изхвърляне от шампионата, откакто в пресявките употребява състезател, който не отговаряше на изискванията. 

Катар, дружно със Саудитска Арабия, е формиран напълно от играчи от локалното състезание. Шампионатът в страната беше спрян през септември, с цел да може съставът на Феликс Санчес да се приготви добре за шампионата. В него има 13 представители на Ал-Сад, а още шестима са тези на Ал-Духаил. Най-големи очаквания се разпореждат на голмайстора Алмоез Али, който има 42 попадения за страната си. В защита ще се разчита на Абделкарим Хасан, който е със 130 мача. Капитанът Хасан Ал-Хайдос ще запише своя мач №170. 

Бившият голмайстор на ЦСКА Жорди Кайседо не попадна в групата на Еквадор, а нападението ще бъде водено от звездата на Фенербахче Енер Валенсия. В тима личат имената още на Первис Еступинян и Мойсес Кайседо от Брайтън, Пиеро Инкапие от Байер Леверкузен и Карлос Груесо от Аугсбург. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР