Най-често кашлицата се предизвиква от патологични процеси в дихателните пътища,

...
Най-често кашлицата се предизвиква от патологични процеси в дихателните пътища,
Коментари Харесай

Кога кашлицата може да е симптом на сърдечни проблеми?

Най-често кашлицата се провокира от патологични процеси в дихателните пътища, само че в някои случаи може да е симптом на сърдечносъдово заболяване. Затова е значимо да знаем по кое време при кашлица не е нужно да се лекува гърлото, а бързо да търсим здравна помощ.

Основната причина за възникването на сърдечна кашлица е застой на кръв в белите дробове поради неспособността на сърцето пълноценно да изтласква кръв, написа zdrave.to.

Нарушава се синхронната работа на сърдените камери – дясната интензивно цялостни с кръв белодробните тъкани, а лявата я изпомпва по-бавно. Това води до утежняване на кръвообращението и повишение на налягането в белите дробове.

В резултат, поради хипоксия, на човек му се желае да вдиша повече въздух, а след това да се изкашля. Специалистите показват няколко признака, при съществуването на които е желателно колкото може по-бързо да се обърнете за здравна помощ:
кашлицата е суха (без тайни, храчки), от време на време може да има петна кръв; при такава кашлица се учестява дишането, допустимо и пораждане на зной, така наречен сърдечен задух; изначало кашлицата поражда единствено при огромни физически натоварвания, само че при утежняване на положението се появява даже при незначителни усилия; кашлицата се съпровожда с болежка в региона на сърцето; набъбват кръвоносните съдове по шията, развива се оток по краката; пристъпите на кашлица са по-силни нощем, когато човек е заел легнало положение; посиняват устните и региона към тях, както и пръстите – цианоза.
Кашлицата при сърдечни болести е доста сходна с тази, която се появява при елементарен бронхит. Но запомнете: в случай че не се обърнете в точния момент към експерт, може да развиете оток на белите дробове или сърдечна астма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР