Най-честата последица от дъждовното или кишаво време са мокрите обувки.

...
Най-честата последица от дъждовното или кишаво време са мокрите обувки.
Коментари Харесай

Какво да направите, ако обувките ви се намокрят

Най-честата последица от дъждовното или кишаво време са мокрите обувки. А ходенето с мокри обувки е освен неприятно, само че и може да навреди на вашето здраве. Но заради обстоятелството, че множеството хора имат единствено един чифт на дежурство, нормално няма задоволително време за изсушаването им.

Ето за какво мнозина бързат да пъхат мокри обувки под батерията, да ги слагат по-близо до огън или други източници на топлота, без да мислят за следствията. Искаме да подчертаем, че това е погрешно, тъй като има други ефикасни способи да помогнете за бързото изсушаване на обувките си.

Правила за сушене на обувки

Защо не можете да изсушите обувките си наоколо до източник на топлота? Проблемът тук е, че в такава обстановка материалът стартира да изсъхва неравномерно, което води до разнообразни деформации на обувката, поява на пукнатини и необратима загуба на външен тип. Разбира се, никой не желае това. Тази обстановка е двойно неприятна, в случай че неотдавна сте закупили безценен чифт обувки и заради вашето нехайство сте ги унищожили изцяло.

За да избегнете това, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да избършете повърхността на обувката на изсъхнало, като по този метод премахнете цялата непотребна влага. Ако има някаква нечистотия, отстранете я. След това просто напълнете обувките си с ненужни вестници, като авансово сте ги смачкали. Като напъхате компактно обувките си, можете освен да абсорбирате водата, само че и да помогнете за възобновяване на формата им. Вместо вестници може да се употребява всяка мека хартия или плат. В някои обстановки обувките могат да бъдат увити с хартия даже от горната страна.

Друг вид, който ще ви помогне бързо да изсушите мокрите обувки, е елементарната готварска сол. За да извършите това, би трябвало да я загреете в тиган, по-късно поставите в здрава торба от плат и да я напъхате вътре в обувките. Ако солта се е охладила и обувките ви към момента не са имали време да изсъхнат изцяло, повторете всички тези операции още веднъж.

Сушилнята за обувки е най-простият и елементарен метод за бързо изсушаване на обувките. Такова устройство е на ниска цена, комфортно е за потребление и не загрява доста обувките, тъй че рискът от всевъзможни деформации е нулев.

Важно е обувките ви постоянно да бъдат сухи и в случай че ви хване дъжд и се намокрят, тогава би трябвало да ги изсушете допустимо най-скоро. Влажната среда е източник за развиване на патогени, които могат да причинят гъбички. Можете да разпознаете източника на проблеми по присъщата миризма на мухъл, само че за всеки случай обувките би трябвало да се дезинфекцират и да се отърват от всевъзможни неприятни миризми. Много е елементарно да извършите това, задоволително е да избършете вътрешната повърхнина на обувката с тампон, потънал във водороден пероксид. След това остава единствено да проветрите и изсушите обувките и да се насладите на техния комфорт.

Източник:
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР