Най-богатите хора в света загубиха от началото на 2020 г.

...
Най-богатите хора в света загубиха от началото на 2020 г.
Коментари Харесай

Богатите загубиха един трилион долара

Най-богатите хора в света изгубиха от началото на 2020 година до момента съвсем трилион $. Причината е коронаровирусната пандемия и срутва на нефтените цени, написа Bloomberg.

От 12 март съвкупните загуби на 500-те най-богатите хора в света доближиха $331 милиарда, което е най-големият срив в цялата 8-годишна история на рейтинга на богаташите, който сформира организацията. Така общите загуби на предприемачите са $950 млрд $ от началото на годината. Те се лишили с 16% от съвкупното си положение.

В началото на 2020 година съвкупното положение на най-богатите хора в света наброяваше 6,1 трилиона $. Всичките тези спестявания бяха стопени през последните 4 дни – поради ковид и цените на нефта, довели пазарите до суматоха, написа организацията.

Най-много пострада босът на групата компании Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно, който загуби $9,5 милиарда. Пострада и създателят на Amazon.com Джеф Безос, останал без $8,1 милиарда. Трети е Бил Гейтс, чието положение понижа с $6,9 милиарда. Преди ден той напусна съвета на шефовете на Microsoft и разгласи, че ще продължи да оказва помощ на компанията като консултант на генералния  шеф

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР