Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от

...
Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от
Коментари Харесай

Дават по 120 лева за храна на най-бедните пенсионери

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лв. за храна от Агенцията за обществено подкрепяне през април. Остава и станалият обичаен бонус от 50 лв., предава БНР.

Правителството се отхвърли от желанието си средствата за храна да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.

Средствата за храна са планувани за хората с пенсии сред минималната и формалния предел на беднотия или от 300 лв. и една стотинка до 369 лв.. Това са близо 392 000 души. Списъкът с тези хора ще бъде възложен на Агенцията за обществено подкрепяне от Национален осигурителен институт.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Минималната пенсия се покачва на 300 лв. от началото на 20...

Националният секретар на КНСБ Ася Гонева сподели за " Хоризонт ", че синдикатът приветства решението да се обезпечат средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на, защото това е щяло да затрудни реализацията им, изключително в по-малките обитаеми места.

" Одобряваме този метод. Той изначално беше добър като план. Единственият подробност е, че щеше да бъде по-трудно, в случай че в действителност беше осъществен през ваучери. Това, което е самобитна помощ за поддръжка на потреблението - 120-те лв., ще бъде раздадено през Агенцията за обществено подкрепяне ".

Относно упреците, че, Гонева съобщи: " Няма никакво значение предизборно, следизборно, пандемично, значимото е за нас, за КНСБ е значимо, че хората ще получат тези пари, най-много те имат потребност да ги получат ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР