Навярно повечето от нас имат шкаф за лекарства или комплект

...
Навярно повечето от нас имат шкаф за лекарства или комплект
Коментари Харесай

Първа помощ за кучета: Какво основно трябва да знаете

Навярно множеството от нас имат долап за медикаменти или комплект за първа помощ, зареден с нужните неща за помощ при положение на заболяване или пострадване.

Но този долап съдържа ли нещо за вашите другари кучетата? Би трябвало. Наличието единствено на няколко елементарни неща в комплекта за първа помощ на вашето куче в действителност може да ви помогне, когато зародят незабавни случаи.

Научете се по какъв начин да се погрижите за болно куче

Преди да опитате каквото и да е лекуване на вашето кученце, уверете се, че можете да боравите с него безвредно и деликатно. Това ще ви помогне да предотвратите и потребността от първа помощ. Ето няколко техники, с цел да започнете.

Паучове за хапчета или други лакомства

Можете да прикриете перорални медикаменти, изключително хапчета, в паучове с лакомства за хапчета. Това са ароматизирани лакомства, които се увиват към хапчето. Придирчивите кучета отново ще го схванат, само че множеството не. Ако нямате такива, можете да употребявате дребни части кремвирш, сирене или самун. Залепването на хапчето във фъстъчено масло и разпръскването му върху небцето на вашето кученце също може да работи добре.

Методът Просто го сложете в гърлото

За тези сложни кучета, които могат да намерят хапче в купа сено, по този начин да се каже, може да се наложи просто да пъхнете хапчето в гърлото им. Това не е прелестно прекарване за никого, само че от време на време е единственият метод. Тази техника не би трябвало да се употребява, в случай че кучето хапе. Ако имате кого да помолите да помогне, това ще работи по-добре. Или вие, или ваш другар отваряте устата на кучето, като леко дръпнете надолу долната челюст, като държите горната челюст на място. След това определеният човек забива хапчето допустимо най-навътре в задната част на устата благодарение на палец и показалец. Затворете устата на кучето и изчакайте да преглътне. Хубаво е след./ова да почерпите кучето или най-малко да му дадете да пие вода.

Легни и се престори на мъртъв

Накарайте кучето си да легне, в случай че се постанова да работите с крайници. Очевидно това ще ги сложи в най-хубавата позиция, с цел да видите краката, само че също по този начин може да им помогне да го успокоите. Ако кучето лежи на една страна, също разрешава на асистент да управлява вашето куче. Каквато и техника да употребявате в последна сметка, уверете се, че всички са в сигурност, в това число кученцето.

Какво да заредите в аптечката за кучето

 Аптечка за кучета

Сега дано да преминем към детайлите, които би трябвало да имате на разположение. Важно е да знаете, че би трябвало да имате тези продукти единствено при положение на неотложност и да ги употребявате единствено под управлението на ветеринарен доктор.

Водороден пероксид (кислородна вода)

Тя се употребява най-често в човешкия свят като средство за разчистване на рани и антисептик. Действа по същия метод за нашите домашни любимци, само че има спомагателното обвързване да провокира повръщане, когато нашите другари ядат неща, които не би трябвало. Водородният пероксид би трябвало да се употребява единствено за предизвикателство на повръщане при другояче здрави животни единствено след усвояване на прочут предмет. Ако не сте сигурни какво е яло вашето куче и то не наподобява добре, неотложно го заведете на ветеринар.

Не предизвиквайте повръщане на корозивни или корозивни течности, които биха могли да причинят вреди, когато навлизат в гърлото. Също по този начин, повръщането би трябвало да бъде провокирано в границите на четири часа след поглъщането, с цел да има някакъв резултат. Дозировката за водороден прекис е една чаена лъжичка на 5 кг тегло, дадена през устата. Това може да се повтори три до четири пъти на шпации от 10 минути или до момента в който се появи повръщане. Отново се уверете, че знаете какво е яло вашето куче и се уверете, че е безвредно да повърне още веднъж. Също по този начин е добра концепция да работите на открито, тъй като целият развой е комплициран.

Троен антибиотичен мас

Той лекува бързо кучешки рани. Тройният антибиотичен мас може да се употребява и при дребни порязвания и ожулвания. Просто би трябвало да има известно време за контакт, с цел да помогне, тъй че нормално е належащо леко увиване, с цел да държи любопитните езици настрани. Тройният антибиотичен мас може също да се употребява при раздразнени или засегнати очи като първа помощ за отбрана, до момента в който не бъде посетен ветеринарен доктор. Това ще аргументи замъглено зрение за малко време, тъй че множеството животни не са доста разчувствани от използването му.

Ветеринарна обвивка или друга самозалепваща се превръзка

Ветеринарната превръзка е наложителна, когато в близост има кучета, деца или даже възрастни. Това е доста лесна за потребление превръзка за покриване на рани, прекъсване на кървенето или основаване на поддържаща обвивка. Освен това се предлага в разнообразни цветове и щампи, с цел да направи нещата по-вълнуващи, в случай че кучето ви би трябвало да я употребява дълготрайно. Само не забравяйте, когато употребявате ветеринарна превръзка, че това е еластична превръзка, която елементарно може да бъде увита прекомерно плътно. Просто се уверете, че можете да пъхнете пръст или два под нея.

Атлетична, пореста или бяла лента

Най-добрият другар на аптечката за кучета. Бялата лента работи добре с ветеринарна превръзка, с цел да я задържи. Ветеринарната превръзка залепва добре за себе си, само че не и за козината, тъй че може елементарно да се изплъзне. Бялата лента се залепва както за ветеринарната превръзка, по този начин и за козината, като държи превръзката на място. Въпреки това не е подобаваща за настойчиво лизане или дъвчене, тъй че може да се наложи да се вземат други ограничения, с цел да попречат на такива кучета да отстранен превръзките и лентата.

Аспирин

Вечното противовъзпалително средство, аспиринът, може да се употребява и за кучета. Аспиринът може да обезпечи краткотрайно облекчение на болката при артрит, мускулни разтежения и навяхвания или леки подутини и натъртвания. Аспиринът не би трябвало да се употребява при интензивно кървене или при продължителна обстановка. Отново, тази и всяка друга терапия би трябвало да се употребява единствено в краен случай, до момента в който не можете да посетите вашия ветеринарен доктор. Дозата за аспирин е 325 мг или един елементарен аспирин на 15 кг тегло. Тя може да се ползва два пъти на ден, само че за не повече от три до четири дози. Дългосрочната приложимост може да докара до стомашни проблеми, тъй че в случай че вашето куче се нуждае от помощ след четири дози, би трябвало да посетите вашия ветеринарен доктор за нещо малко по-безопасно. Също по този начин е най-добре да употребявате буфериран аспирин, защото е по-безопасен за корема.

Бенадрил или друго противоалергично

 Първа помощ за кучета

Ужилвания от пчели, ухапвания от инсекти, алергии и даже ухапвания от змии могат в началото да бъдат лекувани с антихистамин като Бенадрил. Антихистамините оказват помощ за понижаване и попречване на отичане. Може също по този начин да понижи сърбежа, зачервяването и копривната тресчица, свързани с алергични реакции. Като спомагателна изгода, Бенадрил може да се употребява за понижаване на автомобилната болест при нашите любимци. Дозата за Бенадрил е една до две таблетки от 25 мг или за възрастни на 10 кг. За нашите другари с размер на длан, течната детска формула се предлага с по-ниска централизация, която е по-лесна за премерване. По-високите дози могат да причинят известна седация, което е методът, по който оказва помощ за попречване на автомобилната болест. Освен това лишава от 30 до 45 минути, с цел да подейства, тъй че имайте това поради, когато планирате пътуванията си с кола. Консултирайте се с вашия ветеринарен доктор за друго противоалергично лекарство и дозата му.

Pepto Bismol или други медикаменти за разстройство

Те работят добре при незначителни стомашни проблеми, свързани с неразположения в червата. При леко повръщане или диария Pepto Bismol може да се ползва в доза от 1 мл на 5 кг до три пъти дневно. Ако няма усъвършенстване след 24 часа, заведете кучето си на ветеринар, с цел да сте сигурни, че не е належащо в допълнение лекуване.

Магнезиев сулфат

Английската сол е добра за усмиряване на леки пострадвания. Накисването на възпалени лапи в примес от топла вода и британска сол оказва помощ за унищожаване на отичане и инфектиране, както и за разчистване на всевъзможни рани. Той също по този начин работи като лапа, с цел да помогне за отстраняването на дребни непознати предмети като тръни или семена от трева, заседнали сред пръстите на краката. Нищо не работи по-добре за разчистване и усмиряване на счупени нокти на пръстите на краката. Понякога се употребява и като слабително, когато се приема през устата. Има по-лесни за приложимост артикули, в случай че обаче търсите слабително.

Кисело мляко

Обикновеното кисело мляко е превъзходен източник на естествени пробиотици. Пробиотиците стават значими при кучета, които са заболели или на антибиотици. Пробиотиците оказват помощ за поддържане на здрав стомашно-чревен тракт и предотвратяват диария. Обикновеното кисело мляко има по-малко захар от ароматизираното и множеството кучета ще го изядат с подготвеност. Просто им дайте няколко супени лъжици с храната по време на лекуването или болестта.

Лесно е да поддържате аптечката за куче или комплекта си за първа помощ, с цел да дават отговор на потребностите на вашето куче, защото множеството артикули, от които се нуждаете, са предопределени за хора и евентуално към този момент ги имате. Просто знайте по какъв начин и по кое време да ги употребявате и вашият любим ще ви благодари, в случай че възникне потребност.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР