Навръх църковния празник Илинден бе направена първа копка на стратегически

...
Навръх църковния празник Илинден бе направена първа копка на стратегически
Коментари Харесай

Навръх Илинден! Направиха първа копка на улица Промишлена в Благоевград

Навръх църковния празник Илинден бе направена първа копка на стратегически значимата за Благоевград улица " Промишлена. На тържествена гала кметът Илко Стоянов и представител на компания " Растер юг ", реализатор на обекта, дадоха старт на плана. Отец Андон Шавулев от благоевградския храм " Въведение Богородично " отслужи водосвет за здраве и пожела безаварийно осъществяване на начинанието.

„ В предизборната си акция не съм споменавал за ул. ”Промишлена ”, тъй като не желаех да давам обещания, които не мога да извърша. Същевременно, самият аз и в битието ми на гражданин на общината, и в това на общински консултант, непрекъснато съм желал и упорствал за нейното създаване.

Всички знаем, че ул. ”Промишлена ” не е елементарна улица, а е нова улица, която ще промени инфраструктурата на целия град. Освен че ще свърже квартал “Еленово ” с квартал “Струмско ” и с Промишлената зона, тя ще разтовари ул. ”Джеймс Баучер ”, където в това време завършва построяването на покрития пазар и следва построяването на нов църковен храм.

Създаването на тази улица ще отвори опция и за създаване на огромен паркинг на ул. ”Александър Стамболийски ”, защото тя към този момент няма да е толкоз натоварена в частта около оградата на казармата.

Веднага след встъпването ми в служба ревизирах каква е плановата подготвеност за построяването на тази улица. Оказа се, че е нулева, никаква. Въпреки многото изговорени думи, макар поставените табели от предходни кметове, Община Благоевград освен, че нямаше позволение за градеж, само че даже не бяха завършени и процедурите по Закон за устройство на територията. Заехме се с работа, без непотребен звук. На 8 юни 2022г. (рожденият ми ден), основният проектант на Община Благоевград издаде строително позволение.

През цялото това време не съм спирал да диря и финансиране, тъй като тази улица не се състои единствено от полагане на асфалт, а би трябвало да има ВиК, тротоари, подпорни стени и други строителни детайли. На 20 юли 2022 година (Илинден), на Министерски съвет беше гласувано финансиране за ул. ”Промишлена ”.

На 26 октомври 2022 година, още веднъж на огромен християнски празник - Димитровден и Ден на строителя, подписах контракт за финансиране на дейностите по създаване на улица „ Промишлена “ с Министерство на регионалното развитие.

Необходимостта от това да бъде осъществена тази улица, светлите празници, които бележат сполучливите стъпки за построяването ѝ ме карат да бъда уверен, че тя ще бъде приключена качествено и в период.

Радвам се, че през днешния ден 20 юли 2023г, (отново на Илинден), поставяме основи на действителното й създаване.

Наистина зависи от Вас хората през октомври да продължим дружно, с цел да можем още през идната година да се движим по тази нова инфраструктурна улица, каквато в Благоевград не е изграждана от времената преди 1989 година

Няма по какъв начин да не отбележа, че желанието го имах, екипът ми работеше, само че от самото начало имаше и Някой там горе, който ме беше благословил да извърша това предпочитание на благоевградчани.

Всички значими моменти се обличаха във форма на персоналните ми празници, било то рожден ден или имен ден. Благодаря на Него, благодаря на всички Вас и да си пожелаем идната година да се движим безаварийно по ул. ”Промишлена ”! Благоевград е на хората! “, сподели по време на церемонията кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Срокът за осъществяване на обекта е 150 календарни дни.

Припомняме, че парите за построяването на улица " Промишлена " бяха отпуснати от Министерство на регионалното развитие предходната година, а Благоевград получи към 7 милиона лв. за построяването на улицата.

Стартът се забави поради обжалвания на процедурата по желание на реализатор. Очаквайте детайлности.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР