Навръх празника на влюбените - 14 февруари, от МВР предупредиха

...
Навръх празника на влюбените - 14 февруари, от МВР предупредиха
Коментари Харесай

МВР: Не позволявайте романтичните измами да разбият сърцето ви

Навръх празника на влюбените - 14 февруари, от Министерство на вътрешните работи предизвестиха хората да внимават и да бъдат бдителни със запознанствата в обществените мрежи, защото това крие огромни опасности.

От ведомството предизвестяват, че " най-уязвими към този вид измами са несемейните, живеещи сами хора, без значение дали са мъже или дами, търсещи сантиментални връзки посредством интернет ".

От Министерство на вътрешните работи показват още, че сантименталната машинация стартира след запознанство в обществените мрежи. В диалога с отсрещната страна се усеща непосредственост с обещания за брак, взаимно общуване. Човекът насреща ще ви заяви, че скоро ще се видите и ще ви накара да живеете с тази мисъл, но… наложително ще се появи събитие, което може да се преодолее, в случай че се изпратят пари. 

Докато влюбената жертва е в положение да изпраща средства, връзката продължава. 

Понякога измамниците прибягват и до различен сюжет, в случай че по време на интернет “ухажването ” е имало замяна на интимни фотоси или видео, те постоянно се употребяват за изнудване. 

Най-уязвими към този вид измами са несемейните, живеещи сами хора, без значение дали са мъже или дами, търсещи сантиментални връзки посредством интернет. По общи наблюдения броят им у нас пораства.

Не започвайте връзка с хора, чиито профили ги показват като привлекателни и съществени – военни на задача в чужбина, капитани на кораби, работещи на нефтени платформи. Не изпращайте ваши злепоставящи ви фотоси или записи. Стигне ли се до миг, в който би трябвало да изпратите пари на човек, с който сте се срещнали по сходен метод, без значение каква е повода, а тя постоянно е вследствие на затрогваща история, не го правете, знайте, това е машинация. 

Любовта не се купува и не се претърпява онлайн!

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР