НАВРЪХ БОГОЯВЛЕНИЕ режисьор със славно левскарско минало призова народа да

...
НАВРЪХ БОГОЯВЛЕНИЕ режисьор със славно левскарско минало призова народа да
Коментари Харесай

Суджукоявление от незапомнени времена

НАВРЪХ БОГОЯВЛЕНИЕ режисьор със славно левскарско минало прикани народа да отдаде суджука си на една велика идея - съхраняването на вековната традиция националните проблеми да се вземат решение със суджук. Режисьорът посочи, че няма да върне и пастърма, бахур, филе " Елена " или симитлийска наденица.  " Дай си суджука за нещо положително, българино! - моли режисьорът. - Нека покажем, че сме великодушни българи и можем да си даваме суджука непринудено, без изнудване и корупционни практики. Всяка подкова суджук, дарена за национална идея, е къч в зъбите на враговете. Ние сме пристигнали тук на коне. Подковата е български знак на щастието. Конската пастърма е знак на българските корени. Хан Аспарух е донесъл със себе си конска пастърма, конска опашка и подкова суджук. Тези три признака са Светата троица на българския произход, те са азът, буките и ведито на българското пораждане. "

***

РЕПОРТЕР ПОПИТА УЧАСТНИК В ЛЕДЕНОТО ХОРО от какъв брой време практикува традицията да си топи суджука в ледените води на непокорната Тунджа. 

" Това нещо го върша от незапомнени времена! Началото на тази традиция се губи някъде в Тъмните епохи. Всеки път се върша дармадан или кьоркандил или на мотика, в случай че предпочитате - трещя руйно вино и люта ракия, до момента в който не помни по какъв начин се споделям, къде се намирам и в кой век се разполагам. Тази традиция е отвън времето и пространството, тъй като когато се отдели духът от тялото, тогава прпарпорапр... " Гражданинът се опита да каже словосъчетанието пространствено-времеви континуум, само че си оплете езика и създаде с устата си единствено тротилов звуков еквивалент на освобождението от метеоризма. 

***

ДРЕВНА ГОРНОРЯХОВСКА ТРАДИЦИЯ е в нощта преди празника невестите да подготвят мълчан суджук. За да поеме добре мистичност и алабалистика каймата, са нужни точни пропорции бутафорен национализъм, шменти-капели и положително сърце. Но най-важна от всичко е Тишината на разсъдъка. 

***

ЛЕДЪТ НА ТУНДЖА съдебна експертиза ПРОПУКА ОТ ДВЕ ГОРЕЩИ СЪРЦА! Покрай данданията с леденото хоро, старозаветен юноша направи предложение за сватба на обичайната госпожица, следвайки праисторическия бит едно към едно: в национална носия, на колене и с пръстен в кадифено сандъче. 

***

С МАТЕРИАЛИ НА КЛИЕНТА. " За да няма недоволни, всеки да си носи кръста ", разгласи духовник, на който му писнало всяка година да става пердах за кръста.

***

 БОЙКО ДА ДОЙДЕ ТУКА! - сподели Херо Мустафа и си провежда персонално Бокоявление по случай огромния християнски празник. Българският министър председател и американският дипломат се видяха на по суджук, разискаха двустранните връзки в светлината на интернационалното напрежение, споделиха си някои стратегически работи и се схванаха за Ивановден интерконекторът да е подготвен. Ама не прецизираха кой Ивановден и чий интерконектор. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР