Навръх 9 септември, рано сутринта в дома си е бил

...
Навръх 9 септември, рано сутринта в дома си е бил
Коментари Харесай

Задържаха бившия гл. редактор на Дума Юрий Борисов

Навръх 9 септември, рано сутринта в дома си е бил задържан някогашният основен редактор на в. " Дума " Юрий Борисов, заяви за вестника брачната половинка му - журналистката Дора Чичкова.

От връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането е по отношение на дело, формирано на 3 юли 2019 година по член 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се сложи в услуга на непозната страна или на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, конфискувани са компютри и разнообразни документи. Юрий Борисов е отведен от полицията за разпит в спецпрокурата.

Пред " Дума " зам.-председателят на НД " Русофили " Владимир Чучуев описа, че рано сутринта в профилираната прокуратура е била извикана в качеството си на очевидец основният секретар на придвижването Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на " Русофили " Милен Чакъров, почетният ръководител Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР