Наводнения в Либия: На журналистите беше наредено да напуснат засегнатата от наводненията Дерна след протести

...
Това е опит да се създадат по-добри условия за спасителните
Коментари Харесай

„Това е опит да се създадат по-добри условия за спасителните екипи да извършват работата си по-гладко и ефективно“, каза той.

„Големият брой журналисти се превърна в пречка за работата на спасителните екипи.“

Мрежовите връзки с бяха внезапно прекъснати във вторник сутринта след протестите в града и не е известно дали това е било поради изкопни работи или саботаж.

Говорител на държавната либийска телекомуникационна холдингова компания, Мохамед Албдаири, каза пред телевизионна мрежа, че комуникациите са прекъснати, защото някои фиброоптични кабели са били прекъснати.

Изображение: Спасителните усилия все още продължават след опустошителните наводнения в Дерна Изображение: Демонстрантите са ядосани от „небрежността“, която според тях е довела до пропадането на язовирните стени

Демонстрантите излязоха по улиците на засегнатите от наводнения Derna, обвинявайки небрежност и корупция за повредата на два язовира, които са убили най-малко 11 300 души и са разселили над 40 000, според ООН.

Наводнения в Либия: Остава надежда, че оцелелите могат да бъдат намерени след катастрофата на язовир Дерна, тъй като „викове се чуват“ под развалините

Протестиращите се тълпяха на площада пред джамията Сахаба в Дерна, развявайки знамена от покрива на джамията и подпалиха къщата на кмета Абдулменам ал Гаити.

Преценка на правителството на страната в неделя установи, че най-малко 891 сгради са били напълно разрушени, докато други 211 сгради са били частично повредени, а почти 400 други са били потопени в кал.< /p>

Прочетете още:

Изображение: Въздушен изглед на разрушенията в Дерна

Външният министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли каза пред Sky's Sunday Morning With Trevor Phillips, че Обединеното кралство е предоставило £ Подкрепа на стойност 1 милион, но добави ситуацията с управлението в Либия

„Гражданската война по много начини разби инфраструктурата, която обикновено бихте искали да разположите в ужасна, ужасна ситуация като тази“, каза той .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР