Наводнения, предизвикани от обилни и продължителни валежи, доведоха до смъртта

...
Наводнения, предизвикани от обилни и продължителни валежи, доведоха до смъртта
Коментари Харесай

Трима загинали при наводнения във Франция

Наводнения, провокирани от значителни и продължителни превалявания, доведоха до гибелта на трима души в Южна Франция , оповестиха от вътрешното министерство на страната, представени от френските медии.

" През последните три дни изключително тежки стихии засегнаха южната част на Франция, причинявайки три смъртни случая и съществени вреди на териториите ", прецизираха от ведомството в изказване, без да дават детайлности за жертвите.

Дъжд, който нормално пада в интервал от един месец, е паднал единствено за няколко часа в сряда, което провокира повишение на водното ниво и наводнения, които хвърлиха елементи от Южна Франция в безпорядък .

Пороите накараха железопътната компания SNCF да спре придвижването на влакове сред Тулуза и Монпелие, както и сред Монпелие, Перпинян и Испания до 4 ноември.

Около 2000 спасители са били изпратени, с цел да правят избавителни интервенции в засегнатите региони.

Правителството се готви да разгласи изключително състояние, с цел да се форсира процеса по почистване и да разреши да бъдат отпуснати незабавно средства за засегнатия район.

Министерството акцентира, че " всички би трябвало да останат бдителни " поради плануваните порои в източните региони на департамента Горна Корсика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР