Наводнението по Южното Черноморие активизира опасно свлачище в Ахтопол. Местните

...
Наводнението по Южното Черноморие активизира опасно свлачище в Ахтопол. Местните
Коментари Харесай

Опасно свлачище се активира на крайбрежната улица в Ахтопол след пороите

Наводнението по Южното Черноморие засилва рисково свлачище в Ахтопол. Местните се тормозят сриване на къщите им, заяви БТВ.

Падащата земна маса се намира на крайбрежната улица в Ахтопол. След проливните дъждове тя  се разраства.

„ Всяка година се земната слой се смъква лека-полека. Най-много се опасяваме, че минават доста хора лятото. Нещо би трябвало да се случи и тогава да се вземат ограничения “, споделя Ангелина Николова, която живее наоколо. 

Местните са алармирали институциите още преди три години.  „ Подадохме сигнал към министерството, а те към община Царево. Дойдоха, разгледаха обстановката, само че няма никакъв резултат. Подали сме втори сигнал, чакаме да се самосезират институциите и да създадат нещо по въпроса. Изключително рисково е, мъчно е да се минава, в резултат на дъждовете ситуацията се усложни, само че този проблем е от години. Трябва да се направи подсилване, притесняваме се, че може да има жертви “, споделя Огняна Илиева.

Още преди 2020 година районното министерство насочва рекомендации към общината да засади подобаваща растителност и да заздрави свлачището.

„ Взимали сме отношение, само че през 2020 година ситуацията беше по-различно. В момента имаме локализирани четири свлачища от тази страна и едно от северната страна на града “, сподели кметът на Ахтопол.

По думите му ще бъдат потърсени експерти, с цел да бъде решен казусът, само че това зависи от няколко институции, измежду които районното министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР