Навиците, особено вредните, се създават по-лесно, отколкото се губят. Несъзнателно

...
Навиците, особено вредните, се създават по-лесно, отколкото се губят. Несъзнателно
Коментари Харесай

10 нездравословни навика

Навиците, изключително нездравословните, се основават по-лесно, в сравнение с се губят. Несъзнателно рутинно вършим неща, които не са здравословни за нас, само че нали е по табиет.

С течение на времето постоянно не усещаме по кое време всекидневието ни е затворило в един циничен кръг, от който мъчно се излиза. Трудно, само че не и невероятно. Рутината може да бъде прекратена в съвсем всеки един миг, с малко воля и още малко неизменност.

В идващите редове сме подготвили 10 от най-често срещаните нездравословни навика! А в случай че е нужно, е добре да преосмислите някои съставни елементи от рутината си.

1. Телефон

Прекомерното седене пред екрана е табиет, който съвсем всички имаме. С мобилните си устройства към този момент можем да вършим повече неща, в сравнение с в миналото сме си представяли. Можем да ги използваме за игри, връзка и несъмнено, за работа, което ги прави извънредно комфортни и практични. Точно там някъде стартира казусът. Колкото повече задания можем да отметнем на тях, толкоз повече време изкарваме пред екрана. Дори времето си за отмора постоянно прекарваме пред телефона, по тази причина и тя е непълноценна. С една бърза информация в настройките имаме опцията да забележим какъв брой време сме прекарали на него през днешния ден, като… нормално резултатите са стряскащи.

2. Junk food

 10 нездравословни навика

Кой не обича да хапва пица, до момента в който гледа обичания си сериал след дълъг и изтощителен работен ден? А пък в този момент в жегата, какво по-хубаво от един сладолед? Всички тези неща са чудесни, само че е значимо да не се прекрачва границата и да не се трансформират в всекидневие, тъй като точно тогава стават нездравословни. Прекалената консумация на такива храни би могла да докара до разнообразни проблеми и дискомфорт, които, имам вяра, предпочитате да си спестите. Евентуалните проблеми с кожата и тежестта са измежду първите ясни признаци, че е време да редуцирате този тип храна.

3. Закъсняване

Честото закъсняване може да се пояснява като несериозно държание. А и дано не се лъжем – в даден миг си става тъкмо такова. Но като изключим обстоятелството какъв брой неприятно е за останалите, замислете се какъв брой е неприятно и за самите вас. Постоянното бягане, тъй като отново сте излезли в последната секунда… Освен изморяващо е и стресиращо. А пък представете си, че отивате на среща, няма да е готино да се появите пред индивида, до момента в който се борите за глътка въздух, тъй като сте тичали, с цел да стигнете почти в точния момент. Вярно е, че в множеството случаи, в случай че оставиш задачата за последните 5 минути, в последна сметка тя ще ти отнеме единствено 5 минути, само че заслужава ли си въпреки всичко риска?

4. Не отделяте време за себе си

 10 нездравословни навика

Да „ работите “ първо за вас самите, преди да започнете да работите за някой различен е мощно подценявана полезност. Работата постоянно ще я има, няма да избяга, само че времето, за жалост, прави точно това. Докато се усетите, е предходна цяла седмица, в която е изцяло допустимо да сте пропуснали да извършите нещо хубаво за себе си. Седмица по седмица, става месец и по този начин това се трансформира в един мощен, само че и също толкоз нездравословен табиет. Отделяйте време за себе си и правете нещата, които обичате. Било то и малко като за начало, смяната ще пристигна и безспорно ще я почувствате.

5. Липса на придвижване

Хората, работещи в корпоративна среда, ще схванат най-добре тази точка. Точно ние прекарваме по 8 часа дневно вперили взор в компютър и постоянно придвижването се показва главно в напредването от и до работа. Недостатъчното придвижване се отразява неприятно както на цялото ни физическо положение, по този начин и на психическото – може да докара до податливост към меланхолия и/или тревожни положения. Редовните извършения, въпреки и по-леки, намаляват равнищата на стрес, а с задоволително неизменност тренировките трансформират и външния тип и несъмнено водят до по-висока самонадеяност. А и въпреки всичко – придвижването е здраве.

6. Ежедневно недоспиване

 10 нездравословни навика

При всеки организъм потребностите са малко или доста по-различни, само че едни цялостни 8 часа сън не вредят на никого, дори в противен случай. 3, 4, 5 часа… уви, не стигат, с цел да си отпочинете, както би трябвало, а може да се стигне и до закъснение на метаболизма. Прекомерната приложимост на електронни устройства преди лягане също не способства позитивно за съня. Пълноценната отмора през нощта ви прави доста по-продуктивни, както и физически и прочувствено устойчиви денем.

7. Оплакването като табиет

Да се оплаква може всеки, само че по-важно е да знаем по кое време да спрем и най-много, че единствено с мрънкане не става. Оплакването единствено по себе си не води до нищо друго с изключение на до отрицателно въодушевление у вас и хората в близост, а задръстването с такива страсти единствено ще усложни казуса. Предприемането непосредствено на дейности първо ще ви спести доста време, второ сигурно ще докара до напредък и резултати. В последна сметка, както си го създадем ние сами, по този начин ще е.

8. Желанието постоянно да се справяте сами

 10 нездравословни навика

Прекрасно е да знаем и можем от ден на ден и повече и да се оправяме с всичко сами, само че както всяка прекаленост, по този начин и тази е склонна да работи деструктивно. Важно е обаче да знаем по кое време би трябвало да желаяме помощ, преди нещата да са се разпаднали или да са станали непоправими. От опит глава не боли, от поискана помощ също. Но в случай че това е табиет граден с години, както постоянно се оказва, ще му е нужно известно време за превъзмогване.

9. Пренебрегване на признаци

 10-те най-редки болести в света

Случвало ли ви се е да се оплаквате от дадена болежка или дискомфорт дълготрайно време и да не вършиме нищо, тъй като „ несъмнено е краткотрайно и ще мине “ ? Не че и това не е вероятен процес на събитията, само че в случай че нещата в това време се влошат, не би трябвало да се сърдите на никого другиго с изключение на на себе си. В по този начин заетото и забързано всекидневие, което всеобщо водят множеството хора, като че ли някак стана табиет да се вземат ограничения в такива аспекти, единствено когато „ ножът е опрял до кокала “ . Точно това е най-нездравословният табиет – да се подценява здравето, което би трябвало да е приоритет номер едно. Без него няма да имаме нито едно от другите неща, за които все бързаме.

10. Почивката е недостиг

 10 нездравословни навика

Повечето хора считат, че в случай че си спестят дребните почивки сред работата, ще съумеят да свършат повече, да отметнат повече задания. И макар че образно сме видели, че това не е потребен вид, доста от нас не престават да го вършат. Наличието на тъкмо такива, въпреки и по-малки почивки, спомага за това ние самите да се усещаме добре, да не сме преуморени и да сме доста по-продуктивни. Когато сте си дали малко време да отдъхнете, след това можете да започнете работа с доста по-голяма мощ, в сравнение с в случай че работите непрекъснато. Ако не слагате работата на пауза най-малко за малко, това може да докара и до бърнаут в бъдеще.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР