Навикът да се влиза със смартфон в тоалетната може да

...
Навикът да се влиза със смартфон в тоалетната може да
Коментари Харесай

Смартфоните - рисков фактор за хемороидални кризи

Навикът да се влиза със смарт телефон в тоалетната може да провокира поява на хемороиди , предизвестяват английски лекари. Любителите на престоя в двете нули с телефон в ръце е добре да прочетат това предизвестие, оповестено в The Sun. Проблемът не е в активността, която се прави, а в продължителността на престоя. Ако е прекомерно дълъг, до момента в който седите на тоалетната паница, се усилва натискът върху вените на ануса и ректума, което може да докара до появяването на хемороиди. 
Те са мрежа от артериални и венозни съдове - външни (разположени под кожата) и вътрешни (разположени под отвора на ануса), и са естествено наличие в аналния канал. Когато те се подуят и раздразнят, лекарите приказват за хемороидална рецесия. Обикновено това положение е доста мъчително и продължава сред два и четири дни.
" Смартфонът ще бъде прибавен към листата с рискови фактори за хемороидална рецесия ", изяснява пред The Sun доктор Сара Джарвис, общопрактикуващ доктор. Тя изяснява, че запекът и напъните за изхождане са главен рисков фактор за хемороидална рецесия. До нея обаче могат да доведат и бременност, хронична кашлица и стареенето и дългият престой в тоалетната. " За някои навикът да гледат смарт телефона си в тоалетната е заменил четенето на списание или хубава книга ", изяснява доктор Джарвис и предизвестява номофобите* , в случай че не могат да се откъснат от устройствата си, да превъртат приложенията на смарт телефоните си, с цел да не седят прекомерно дълго в тоалетната. 
За попречване на появяването на неприятните хемороиди е добре да се усили потреблението на храни, богати на фибри, да се пие задоволително вода и да се спортува постоянно.
*От номофобия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР