nauka.offnews.bgНаскоро Мъск разкри повече подробности за бъдещия мега град на

...
nauka.offnews.bgНаскоро Мъск разкри повече подробности за бъдещия мега град на
Коментари Харесай

Илън Мъск: Продайте къщата си и започнете нов живот на Марс

nauka.offnews.bg

Наскоро Мъск разкри повече детайлности за бъдещия мега град на Марс, който би трябвало да се осъществя на Червената планета към 2050 година На 17 януари Мъск изпрати съобщение до света в Тwitter, което включва предложение за система за заем, с който елементарните жители също биха могли да си разрешат да финансират пътуването и престоя си на Марс.

„ Трябва да стане по този начин, че всеки да може да отиде, в случай че желае, с заеми, налични за тези, които нямат пари “, се споделя в известието на от Мъск от Twitter.
Заем за билет до Марс
Мъск един път се самоопредели като „ фабрикант “ с последна цел „ да трансформира живота в мултипланетен “, индивидът да стане космичен жител на космоса. Той съобщи, че всичките му активи - Tesla, Solar City и други - са предопределени извънредно за финансиране на SpaceX:

" Основната причина да трупам персонални активи, е да финансирам това ", декларира Мъск в публикацията и продължава Това е ясно. Групата на доста богати авантюристи, които могат да си разрешат полет на Марс за към 500 000 щатски $, по този начин или другояче е лимитирана и построяването на подобен град изисква освен капитал, само че и работна ръка.

 Представа на художник за града на Марс. Кредит: SpaceX

Но неотдавна Мъск разяснява система за заем за премеждие на Марс. Изводът е, че с тази скица за заем заселниците на Марс могат да изплатят сумата работейки за своя град. И когато той се изплати, може би ще могат да си разрешат собствен личен дом на Марс.

„ Вероятно ще ви бъде обещано жилище, до момента в който към момента не можете да си позволите лично ново марсианско жилище “, казва Мъск.

Работа ще има задоволително - за изграждането на първичните системи за поддържане на живота или основаването на системи за преработване, разяснява Мъск, като означи два пъти, че на Марс ще има потребност от всичко - от пицарии до леярни и няма да има дефицит на работни места на планетата. 



През февруари 2019 година Мъск допусна в известие в Twitter, че билетът би коствал към 500 000 щатски $, а в дълготраен проект би трябвало да бъде понижен до „ нищожните “ 100 000 $.

„ … Уверен съм, че отиването на Марс (билетът за връщане е безплатен) ще коства по-малко от 500 000 $ един ден и може би под 100 000 $. Достатъчно малко, че множеството хора в страните с развити стопански системи биха могли да продадат дома си на Земята и да се реалокират на Марс, в случай че желаят ”.

На конференция през 2016 година Мъск си спомня каква е междинната цена на къща в Съединени американски щати и показва сумата от 200 000 щ.д.

" Ако можем да отидете до Марс на цената на приблизително цената на жилище в Съединени американски щати, която е към Щатски долар 200 000, мисля, че вероятността от основаване на самоподдържаща цивилизация е доста висока ".

Изграждането на самия град може да коства над 500 милиарда $. Това е същността на идеята на Мъск, полетът на Марс би трябвало да бъде финансовият еквивалент на къща на земята. Бихте могли да вземете заем и по-късно безусловно да работите на милиони километри от Земята, евентуално, до момента в който не се откажете и да си платите единствено за приключението.

Но в действителност всичко е несъмнено малко по-различно. Мъск продава „ услуга “ полет до Марс и назад. Можете да продадете личната си къща и да купите друга къща в подмяна. Ако обаче продадете къщата си и се върнете на Земята един ден в бъдеще, финансовата ви основа ще изчезне и ще бъдете доста по-възрастен и евентуално с по-малко благоприятни условия за работа. И Мъск не сподели какво ще се случи, в случай че не съумеете да погасите заема си. Накратко, в тази система за заеми има нужните подводни камъни. Цената за полета мощно зависи от това какъв брой хора са заинтригувани да се открият на Червената планета. И има действителна опция, в случай че доста хора могат и желаят да създадат това, цените ще паднат.


Пътешествията на звездния транспортен съд
Мъск също разгласи в Twitter на 17 януари тази година, че галактическия транспортен съд Starship ще би трябвало да прави три полета дневно със 100 души и 100 тона товари на борда, с цел да извърши програмата си. И ще са нужни 10 кораба, с цел да стартира доставката.

" Нужно е да се придвижват мегатони годишно, с цел да може животът да стане мултипланетен ", се споделя в известието.

Основно затруднение в проекта обаче е и ситуацията на Земята по отношение на Марс, а позициите им варират доста във времето. Земята и Марс са най-близо един до различен на всеки 26 месеца, Мъск декларира, че за интервал от 30 дни на всеки 26 месеца за Марс могат да заминат 1000 кораба с общо 100 000 пасажери за Марс.

" Трябват доста пари, с цел да стигнем до там ", съобщи Мъск за бъдещите пътувания до Марс, които ще продължат към 80 дни, само че той планува, че един ден може времето на полета да стане се редуцира до 30 дни.

Мъск съпоставя визията си за основаване на град на Марс с колонизирането на Съединени американски щати преди няколко века. 

„ В последна сметка това ще бъде голямо публично-частно партньорство. Така бяха основани Съединените щати ”, отбелязва Мъск.
 „ Звезден тест: 8,5 бара “
Вчера сутринта Мъск разгласи, че са реализирани 8,5 бара при тест за налягане на Starship. Това провокира неспокойствие измежду неговите 30 милиона почитатели в Twitter.

Това е по този начин, тъй като това налягане е значим миг в създаването на Starship. Корабът, който сега се създава в оборудването Бока Чика в Тексас, е планиран, с цел да може един ден да изпраща хора на Марс и оттатък него с напълно структура за многократна приложимост. Около един бар или 1,01325 бара, с цел да бъдем точни, е налягането на атмосферата на морското ниво. SpaceX е ангажиран с тестването на структурата.

Причината, заради която 8,5 бара е крайъгълен камък, е, тъй като Мъск по-рано твърдеше, че екипът би трябвало да доближи това налягане, с цел да направи ракетата безвредна за хората. В началото на януари Мъск изясни, че шест бара са подобаващи за естествен орбитален полет. Изпращането на хора в космоса изисква нарастване с коефициент 1,4, което води до стойност към 8,5 бара.

Дали е време да опаковаме багажа си за Марс? Зависи какъв брой време би трябвало да опаковате. Мъск допусна през декември 2019 година че може „ да се надяваме “ корабът да предприеме първия си орбитален полет единствено след два до три месеца, което значи, че може да лети някъде през март. Първият пилотиран полет до Марс се чака някъде след задачата до Луната с Юсаку Маезава, планувана към 2023 година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР