Научно доказано е, че семената на чиата подпомагат загубата на

...
Научно доказано е, че семената на чиата подпомагат загубата на
Коментари Харесай

Защо е полезна чиата?

Научно потвърдено е, че семената на чиата подкрепят загубата на тегло. Но с това преимуществата им не свършват. Кои са другите изгоди?

Ускоряват метаболизма. Изследователи от университета в Ню Хампшър потвърждават, че семената на чиата форсират метаболизма или скоростта, с която се изгарят калориите в човешкия организъм. Това ги прави изключително подобаваща храна за хората с наднормено тегло.

Нормализират холестерола. Повишеното наличие на мастни киселини Омега 3 подпомага понижаването на холестерола, което понижава заплахата от коронарна болест на сърцето.

Понижават равнищата на кръвната захар. Заслуга за това имат още веднъж Омега 3 мастните киселини, които подпомагат нормализирането на кръвната захар.

Лекуват от запек. Консумацията на тези семена повишава подвижността на чревния тракт и форсира храносмилателните процеси, с помощта на неразтворимите фибри, които съдържат.

Укрепват костите. Чиата е богата на калций и манган, които имат съществена роля за здравината на костите.

Снижават риска от поява на рак на гърдата . Чиата е незаместим източник на алфа-линоленова киселина, която пази млечната жлеза от появяването на тумори. Киселината потиска растежа на злокачествените формирания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР