Научните изследвания установиха, че когато спим, мозъкът ни изпраща съобщения

...
Научните изследвания установиха, че когато спим, мозъкът ни изпраща съобщения
Коментари Харесай

Защо не: 7 непознати ползи от спането БЕЗ пижама


Научните проучвания откриха, че когато спим, мозъкът ни изпраща известия до кръвоносните съдове, които отделят топлота. Поради тази причина учените споделят, че е значимо през нощта да спим без пижама, с цел да може по този метод мозъкът да контролира безпроблемно телесната ни температура. В този смисъл, махнете пижамите и спете голи! Ето и преимуществата:
1. Ще бъдете по-спокойни
Знаете ли, че телесната ви температура би трябвало да падне с половин градус, с цел да потънете в бездънен сън? За тялото ви е доста по-трудно да доближи тази температура и да я поддържа през цялата нощ, в случай че сте облечени с пижама.
2. Блестяща кожа и коса
Както към този момент споменахме, спането без облекла оказва помощ на телесната ви температура да спадне малко, което води до вярното освобождение на мелатонина и хормоните на растежа. Известно е, че тези два хормона регенерират кожата и косата, оставяйки ги супер блестящи и здрави.
3. Помага ви да отслабнете
Искате ли да отслабнете? Тогава лягайте да спите! Звучи като смешка, само че не е. Когато телесната ви температура спада по време на сън, вие сте склонни да изгаряте повече калории, пробвайки се да повишите тази температура. От друга страна, в случай че носите пижама, това изпитание понижава и възможностите ви да отслабнете са по-ограничени.
4. Намалява риска от диабет
Сънят и диабетът имат доста директна връзка. Проучване демонстрира, че спането в хладна стая без облекла кара хората да имат по-голяма непоклатимост на равнищата на кръвната захар и по-добра сензитивност към инсулина.
5. Помага на интимните елементи
Когато спите по долни дрехи, топлината, която отделяте и изпотяването ще провокират неспокойствие и температурата ви ще се увеличи, което ще ви направи податливи към заразяване с бактериална зараза, още повече, в случай че бельото ви не е памучно.
6. По-енергични сте
Ще се изненадате какъв брой елементарно ще скочите от леглото заран, в случай че сте спали без облекла! Освен това, неналичието на пижама през нощта ще ви предразположи да се " свалите облеклата " денем.
7. Предотвратява раздразнението по кожата
Знаете ли, че спането без долни дрехи може да бъде решението на кожните ви раздразнения? Много от тези неудобства пораждат заради търкане с тъканите на нощниците, което предизвиква зачервяване на кожата.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР