Научните данни показват, че ваксинираните против COVID-19, ако бъдат отново

...
Научните данни показват, че ваксинираните против COVID-19, ако бъдат отново
Коментари Харесай

ЕК: Има данни, че ваксинираните предават заразата с COVID-19 по-трудно и по-рядко

Научните данни демонстрират, че имунизираните срещу COVID-19, в случай че бъдат още веднъж инфектирани, предават заболяването по-трудно и това се случва по-рядко, заяви през днешния ден представител на Европейската комисия.

Той означи в отговор на въпрос за спадащия интерес в Европейски Съюз към имунизациите, че европейските страни имат задачата да водят осведомителните акции за имунизация. Говорителят разясни, че към момента Съединени американски щати не са дали умозаключение от инспекцията на редките случаи на формиране на кръвни съсиреци след слагане на имунизацията на " Янсен " ( " Джонсън и Джонсън " ).

По неговите думи договарянията сред Брюксел и Вашингтон не престават, с цел да се обезпечи опция за пътешестване на жители на Съединени американски щати по несъществени мотиви, в случай че са имунизирани с препарат, утвърден от Европейската организация по медикаментите. Говорителят разясни, че пътуващите от Съединени американски щати до Европейски Съюз по значителен мотив може и да не бъдат имунизирани, само че подлежат на проучване и карантина по преценка на страната на идване.

Той посочи, че в този момент Европейски Съюз договаря с Вашингтон за достъп до данните за имунизираните американци, с цел да може ваксинираните да бъдат допускани през граница без спомагателни условия. Говорителят добави, че се планува страните от Европейски Съюз, където идват жителите на Съединени американски щати, да ревизират достоверността на показаните документи за имунизация.

По неговите думи идващите в Европейски Съюз имунизирани чужденци ще могат да получават европейско уверение за имунизация, когато данните в показаните имунизационни документи подлежат на инспекция и са за утвърден от ЕАЛ или СЗО препарат.

Това няма да бъде допустимо от 1 юли, посочи представителят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР