Натурализираният кубински боксьор Хавиер Ибаниес спечели трети златен медал за

...
Натурализираният кубински боксьор Хавиер Ибаниес спечели трети златен медал за
Коментари Харесай

Хавиер Ибаниес донесе на България трети златен медал от Европейските игри

Натурализираният кубински боксьор Хавиер Ибаниес завоюва трети златен орден за България от Европейските игри в Полша, откакто победи в категория до 57 кг.

В разногласието за златото Ибаниес надигра изрично с 5:0 гласа (29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 29:28) представителя на Испания Хосе Бротон Килес.

Българският национал имаше цялостен надзор върху протичащото се на кръга и макар че в първия рунд цели двама от съдиите дадоха преимущество за неговия конкурент в идващите две елементи не останаха никакви подозрения кой е по-добрия от двамата боксьори и успеха закономерно отиде при Хавиер Ибаниес.

Освен златния орден в Полша роденият в Куба играч завоюва и квота за Летните олимпийски игри в Париж 2024, като тя стана факт още с достигането му до полуфиналите в категорията.

Титлата пък е втора за България в боксовия шампионат на Европейските игри след златото на Станимира Петрова във вчерашния ден при 54-килограмовите. Към тях може да прибавим и среброто на Светлана Каменова в категория до 57 кг при дамите, както и бронза на Йордан Морехон при най-тежките над 92 кг.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР