Нацистки крайцер от Втората световна война, потопен до крайбрежието на

...
Нацистки крайцер от Втората световна война, потопен до крайбрежието на
Коментари Харесай

След 80 г. откриха нацистки крайцер край Норвегия

Нацистки крайцер от Втората международна война, потънал до крайбрежието на Норвегия през 1940 година, е открит инцидентно на дълбочина 490 метра по време на ревизия на подводен електрически кабел.

Това оповестиха инженери, които са разкрили останките от кораба, осведоми Агенция Франс Прес.

" Понякога ние откриваме исторически остатъци. Но аз в никакъв случай не съм откривал нещо толкоз забавно ", разяснява Петер Хоберстад, основен инженер от норвежкия енергиен оператор Statnett.



Германският военноморски транспортен съд " Карлсруе ", който е с размер 174 метра, е взел участие в нашествието на Норвегия по време на Втората международна война.

След като бойците дебаркират на 9 април 1940 година корабът е ударен от норвежка артилерия и по-късно е торпелиран от английска подводница. Германският капитан подрежда корабът да бъде потънал край пристанището Кристиансан.
 След 80 година откриха нацистки крайцер край Норвегия

Преди три години сонари на Statnett засичат неидентифициран обект наоколо до кабел с високо напрежение сред Норвегия и Дания, само че тогава инженерите от компанията нямаха време да проверяват, разясняват от Statnett. Но на 30 юни след стихия в региона екип е изпратен за ревизия на отломките с уред с отдалечено.

Корабът е открит на към 15 метра от подводния кабел.

Морският музей в Норвегия по-късно удостоверява, че без подозрение е открит корабът " Карлсруе ". Корабът се намира на 13 морски благи от Кристиансан.

Построен в Кил в Северна Германия, крайцерът е пуснат на вода през 1927 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР