Националното военноморско учение с международно участие БРИЗ 2018 се провежда

...
Националното военноморско учение с международно участие БРИЗ 2018 се провежда
Коментари Харесай

11 държави и 2340 военни участват във военноморското учение БРИЗ 2018

Националното военноморско обучение с интернационално присъединяване " БРИЗ 2018 " се организира от през днешния ден до 22 юли, оповестяват от Министерството на защитата.

Военноморските сили на България ще вземат участие с 16 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с 930 души. Ще се включат и два самолета от българските Военновъздушни сили и представители от Сухопътни войски.

В учението " БРИЗ 2018 " ще вземат присъединяване Военноморски сили на Белгия с група за проучване на плитководни райони; Военноморски сили на Гърция с патрулен катер " DANIOLOS " ; Военноморски сили на Италия с мобилен център за надзор на морския трафик; Военноморски сили на Полша с щабни офицери; Военноморски сили на Румъния с щабни офицери; Военноморски сили на Съединени американски щати със аероплан от патрулната авиация P-8 " POSEIDON " ; Военноморски сили на Турция с подводница " GÜR ", патрулен катер " IMBAT " и аероплан от патрулната авиация CN-235 и Военноморски сили на Франция с кораба за ръководство " MARNE ".

В учението вземат участие и двете непрекъснати групи кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса - Втората непрекъсната група кораби на НАТО (SNMG2) с три кораба и Втората непрекъсната група противоминни кораби на НАТО (SNMCMG2) с три кораба.

Двадесет и втория " БРИЗ " през 2018 година продължава традицията от предходните си издания, да се отработи междуведомственото съдействие в многонационална среда, с дейното присъединяване на 20 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство и неправителствени и частни организации в целия развой на обмисляне, подготовка и управление на учението.

Общо в учението ще вземат участие 11 страни с 25 бойни и спомагателни кораби и катери, 1 подводница, 4 самолета, 5 вертолета и 2340 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Гърция, Германия, Италия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, Холандия, Втората непрекъснатата група кораби на НАТО и Втората непрекъснатата група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 124 души от 20 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство, неправителствени и частни организации.

Основната концепция на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост и взаимоотношението сред Военноморски сили на участващите в учението страни посредством отработване присъединяване им в интервенция за морска сигурност в отговор на рецесия, както и да се сертифицира транспортен съд на Военноморските сили на Република България - фрегата " Верни " според методиката за оценка на НАТО - MAREVAL.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР