Националното външно оценяване по български език и литература в 10

...
Националното външно оценяване по български език и литература в 10
Коментари Харесай

Изпитите по БЕЛ за десетокласниците остават на 10 юни, но със сменен час заради изборите

Националното външно оценяване по български език и литература в 10 клас остава на 10 юни. Предвижда се обаче то да се организира в по-късен начален час поради плануваните избори за народен и европейски парламент на 9 юни. Изпитът за десетокласниците ще стартира в 11.00 часа (вместо в в началото плануваното начало от 8:00 часа), с цел да могат учебните заведения с изборни секции умерено да провеждат провеждането му, оповестиха от Миистерството на образованието и науката.

За изменението е готова заповед на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, която е публикувана за публично разискване. МОН напомня, че датите на външните оценения бяха избрани със заповед, минала всички стадии на публично разискване първоначално септември 2023 г. Предстои с друга заповед на министъра на образованието и науката 10 юни да бъде разгласен за неучебен за всички останали възпитаници в учебните заведения с изборни секции.

Заради плануваните избори МОН предлага и нови дати за някои регионални и национални кръгове на олимпиади и надпревари. Математическото съревнование за възпитаници от 4. клас „ Математика за всеки “ ще се организира на 1 юни. Националният кръг на „ Лаборатория за изкуство “ ще бъде в интервала 1-3 юни в Бургас. Състезанието „ Ключови компетентности по естествени науки (физика, химия, биология) ще бъде от 29 до 30 юни в Силистра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР