Националното следствие поема разследването на инцидента, при който пострада полицай

...
Националното следствие поема разследването на инцидента, при който пострада полицай
Коментари Харесай

Шофьорът на мигрантите, врязал се в полицейския бус в Казичане, е българин

Националното разследване поема следствието на случая, при който пострада служител на реда и бе откаран в доста тежко положение в болница, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

 Полицай е тежко ранен след гонка с мигранти край Казичане (снимки и видео) Виж още

До момента е открито, че преследването на буса със софийски номера, в който е имало 10 мигранти, е почнало на автомагистрала " Тракия " при Ихтиман. Шофьрът на буса е българин.

" Катастрофата се е случила рано сутринта при хотел " Ихтиман ". Там е бил изработен опит от страна на полицейски чиновници да бъде спрян бус със софийска регистрация, а водачът на буса не се е подчинил и е траял в посока София. На входа на столицата бусът е бил препречен от автомобил на профилираните полицейски сили. Шофьорът на буса, който е превозвал мигрантите, не стопира и се блъска в полицейския бус, а в резултат на това полицейски чиновник е в тежко положение с заплаха за живота ", заяви Милева пред bTV.

Разследването ще се води от градската прокуратура в столицата.

Тежко потърпевшият служител на реда е 51-годишен. Той е закаран в безсъзнание в болница " Света Анна ", където го оперират по неотложност.

Шофьорът на буса с мигранти е българин и също е в болница " Света Анна ", както и още трима незаконните мигранти. Те са на възраст сред 20-30 години, като пострадванията са им без заплаха за живота. При случая е потърпевш още един мигрант, на 19 години, който е е откаран във ВМА с черепно-мозъчна контузия. Настанен е в шокова зала. 

Случаят с злополуката при Казичане припомня за тежкия случай в Бургас, при който двамата служители на реда безусловно бяха пометени и починаха на място при опита си да спрат рейс с мигранти, препречвайки им пътя с полицейския автомобил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР